Stemming voor Dutch in DCI geopend

Stemming voor Dutch in DCI geopend

De stemronde voor Dutch in DCI is van start gegaan. Ook dit jaar keert de organisatie weer drie scholarships van 1000 Amerikaanse dollar uit aan Nederlandse jongeren die deze zomer bij een van de grote Amerikaanse drum corps meestrijden om de titel van de wereldbond Drum Corps International (DCI). Deze talenten investeren 5 tot 10 duizend dollar om drie maanden lang in Amerika hun droom na te jagen. Achterliggende gedachte is dat ze straks met al hun ervaring iets kunnen betekenen voor de ontwikkeling van de drum corpssector in Nederland.

De class van 2019 bestaat uit: 
Loraine Saly, Jubal Dordrecht: mellophone bij Phantom Regiment;

Lorenzo van Dam, Beatrix’ Winds: trompet bij Phantom Regiment;

Xander van Kommer, Jubal Dordrecht: snareline bij Carolina Crown;

Thirza de Bruin, The Pride: guard bij Boston Crusaders;

Marjon van Dijke, Juliana Middelburg/Jubal Winds: trompet bij Sacramento Mandarins;

Amber Snip, Joost Wiersma Eestrum en Provinciale brassband Groningen: bariton, Heat Wave Florida.

Opmerkelijke naam in dit rijtje is die van Amber Snip. De 19-jarige Surhuisterveense speelt euphonium bij fanfare Joost Wiersma Eestrum en de Provincale Brassband Groningen. In de wereld van de drum corps is ze een rookie. Hoewel ze geen enkele ervaring heeft in de showsector wist ze toch een spot te bemachtigen Heat Wave Drum & Bugle Corps uit Florida.

Om te kunnen stemmen moet je lid zijn van Dutch in DCI. Het aantal stemmen dat je mag uitbrengen is afhankelijk van de hoogte van je bijdrage. De stemming loopt nog tot 31 juli. Meer informatie https://www.dutchindci.org/word-member.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 06 JUL 2019 - 23:56