Steven Mead jurylid tijdens NBK 2019

Steven Mead jurylid tijdens NBK 2019

De Britse euphoniumvirtuoos Steven Mead is een van de juryleden tijdens de 39e Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 25 en 26 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht. Dat heeft de stichting NBK bekend gemaakt.

Mead beoordeelt samen met Arsène Duc (Zwitserland) en Tijmen Botma (Nederland) de deelnemers in de Kampioensdivisie en eerste divisie. Steven Mead is één van de succesvolste euphoniumsolisten en docenten ter wereld. Tijdens het eerst NBK in TivoliVredenburg in 2014 trad hij op als gastsolist. Arsène Duc jureerde tijdens de vorige editie van de NBK ook al in de hoogste divisies. Hij is momenteel dirigent van de Valaisia Brass Band. Tijmen Botma, dirigent van onder andere de Koninklijke Militaire Kapel en docent Hafabra-directie aan het conservatorium in Groningen, complementeert het drietal.

De jury in de tweede, derde en vierde divisie bestaat uit Sheona White (Engeland), Patrik Randefalk (Noorwegen) en Kevin Houben (België).
Net als vorig jaar maakt Sheona White, voormalig topsoliste op althoorn bij o.a. de beroemde Yorkshire Building en Brighouse & Rastrick bands, deel uit van het juryteam in de lagere divisies. De uit Noorwegen afkomstige Patrik Randefalk was tot 2016 onder andere euphoniumsolist bij de Eikanger-Bjorsvik Musiklag. Naast het doceren en dirigeren legt hij zich momenteel met name toe op onder andere de ontwikkeling van hulpmiddelen om het koperblazen te vergemakkelijken. De Belg Kevin Houben is het derde jurylid van dit team. Houben is, naast een bekend componist, onder andere ook dirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer die afgelopen maart Belgisch kampioen is geworden.

Begin mei maakt de organisatie de verplichte werken voor de 39e editie bekend.

Foto: Steven Mead en zijn vrouw Misa als gastsolisten tijdens het NBK in 2014.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 29 MAA 2019 - 08:44