Storioni Festival verlengd tot twee weken

Storioni Festival verlengd tot twee weken

De zestiende editie van het Storioni Festival in Eindhoven breidt sterk uit en zal dit jaar plaatsvinden gedurende twee weken, van 15 tot en met 28 mei. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe ambities waar te maken op het gebied van kwaliteit, talentontwikkeling en maatschappelijke impact. Met de uitbreiding en verbreding van het programma weet het Storioni Festival laagdrempeligheid te combineren met een hoge kwaliteit.

Klankverwanten
Het innovatieve en internationaal toonaangevende kamermuziekfestival is een initiatief van het gelauwerde Storioni Trio. Het trio wil met bijzondere concerten, gedurfde programmering en topmusici de liefde voor kamermuziek delen met zoveel mogelijk mensen. Niet voor niets is het thema van deze editie Klankverwanten - ‘ontmoeting en vriendschap’.

Highlights en hotspots
In de tweede festivalweek, van 24 tot en met 28 mei, vinden de grote publieksconcerten plaats op bijzondere locaties in en om de stad. Naast het Muziekgebouw Eindhoven zijn dit Kasteel Heeze, de werkplaats van ontwerper Piet Hein Eek, en de TU Eindhoven. Tot de grote trekkers van deze editie behoren de pianisten Steven Osborne (Engeland) en Anna Fedorova (Oekraïne), en de Finse violiste Elina Vähälä. Ook is er extra aandacht voor jong toptalent en concourswinnaars zoals violiste Isobel Warmelink (winnaar Nationaal Vioolconcours), bassiste Sasha Witteveen (International Youth Bass Competition) en het Skazka Kwartet (Storioni Concours). Op zaterdag 27 mei presenteren jonge aanstormende talenten zich in het Storioni Kamerorkest. Tijdens het avondconcert kan het publiek zich te goed doen aan virtuoze en spirituele muziek gecomponeerd door de Klavierleeuwen van weleer.

Opmaat: ‘Outreach’-week
Het Storioni Festival maakt kamermuziek toegankelijk voor iedereen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom ligt in de eerste week, van 15 tot en met 21 mei, de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie. Nieuw is een speciaal ‘Outreach’-programma voor eenzame ouderen en jongeren met een fysieke of mentale uitdaging. Deze week mondt op zaterdag 20 mei uit in een grande finale: het gratis toegankelijke stadsevenement Music in the Streets. Dit is een waar festijn met 80 openbare concerten en workshops door professionals en amateurs in de binnenstad van Eindhoven.

Festivalagenda
Ma. 15 - do. 18 mei: Outreach concerten - gratis
Wo. 17 mei: Lunchpauzeconcert 12u40 Storioni in TU Eindhoven - gratis
Za. 20 mei:  Music in the Streets van 13u00-17u00 met slotconcert €5,-om 17u00 in de Catharinakerk, E’hoven
Zo. 21 mei:  Finale Storioni Concours 15u30 in Centrum voor de Kunsten Eindhoven - gratis
Wo. 24 mei: Klankverwanten ‘Sterke Vrouwen’ - Kasteel Heeze - 3 concerten Belle v Zuylen 16u00 €15,-|
                   Geistertrio 19u00 |Von Meck 21u00)
Do. 25 mei:  Klankverwanten - Muziekgebouw Eindhoven - 3 concerten (Nieuwe Klankverwanten 12u30
                   De Keuze van Karmit 19u00 | Innige Bewondering 21u00)
Vr. 26 mei:   Klankverwanten ‘Piet & Picasso’ bij Piet Hein Eek - 3 concerten (In ’t straatje 16u00 €5,-|In Spanje
                    19u00| In Parijs 21u00)
Za. 27 mei:  Klankverwanten - Muziekgebouw Eindhoven - 3 concerten (Weense Vrienden 16u00 €15,-|
                    Piano! 19u00 | Hartstocht 21u00)
Zo. 28 mei:  Klankverwanten ‘Een Ontmoeting’ (lunchpauze-concert 12u00) in Muziekgebouw Eindhoven

Kaartverkoop
Tickets voor het Storioni Festival zijn vanaf nu verkrijgbaar. Ticketprijs per concert 20 euro tenzij anders vermeld op de site. Ga voor alle informatie over het programma en het bestellen van kaarten naar www.storionifestival.nl of klik HIER.

Op de foto: Het innovatieve en internationaal toonaangevende kamermuziekfestival is een initiatief van het gelauwerde Storioni Trio.

Gepubliceerd: 03 MEI 2023 - 16:19
Laatste update: 10 MEI 2023 - 14:33