Studio Musidesk met Blaasmuziek tot 1900 door Joop Boerstoel

Op zoek naar een interessante invulling van een online repetitie? In deze derde aflevering van de serie Studio Musidesk gaat Joop Boerstoel op onderhoudende wijze in op de geschiedenis van de blaasmuziek tot circa 1900.

In dit webinar neemt Joop Boerstoel je mee in de ontstaansgeschiedenis van de blaasmuziek, de orkesten, de instrumenten, het repertoire, bedrijven en organisaties en meer; uiteraard alles in een notendop, maar hopelijk wel zo volledig en correct mogelijk. Een online webinar, met gesproken informatie, veel luister- en kijkvoorbeelden en vragen- en opdrachtjes tussendoor.

Interessante en soms ook grappige filmpjes zullen een belangrijk onderdeel van deze presentatie zijn. Laat je verbazen waar nodig en lach vooral ook als je daar behoefte aan hebt.

Deel 1 behandelt de situatie tot ca. 1900. Doelgroep: alle leden van muziekverenigingen.

Waarom deze webinar? Historisch besef, onze roots, ontwikkeling van het instrumentarium en repertoire en nog veel meer.

Bij deze presentatie hoort ook een handout: KLIK HIER.

Studio Musidesk is een project dat is ontstaan vanuit de leegte die er is in coronatijd vanwege het wegvallen van fysieke repetities en optredens bij de muziekverenigingen. Het betreft webinars die als film kunnen worden getoond tijdens een repetitieavond. Gekozen is voor veel variatie in onderwerpen, waarmee een vereniging te maken heeft. Dat betekent dat er ook buiten-muzikale items een plek krijgen in Studio Musidesk.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 MAA 2021 - 10:25
Laatste update: 08 MAA 2021 - 16:40