Studio Musidesk met ‘Ritmiek voor blazers’ door Maarten Zaagman

In veel orkesten is sprake van ritmische slordigheid. In de workshop 'Ritmiek door blazers' legt slagwerkdocent en -dirigent Maarten Zaagman de essentie van ritmiek in de muziek uit.

Tijdens dit webinar van Studio Musidesk groeit de bewustwording van alle aspecten van ritmiek. Dit zal er toe leiden dat de deelnemers tijdens de rest van hun muzikale hobby bewuster met ritmiek zullen omgaan. Het effect van de workshop stopt dus niet na de workshop.
Tijdsduur 1 uur.
KLIK HIER voor de bijbehorende handout.

Studio Musidesk is een project dat is ontstaan vanuit de leegte die er is in coronatijd vanwege het wegvallen van fysieke repetities en optredens bij de muziekverenigingen. Het betreft webinars die als film kunnen worden getoond tijdens een repetitieavond. Gekozen is voor veel variatie in onderwerpen, waarmee een vereniging te maken heeft. Dat betekent dat er ook buiten-muzikale items een plek krijgen in Studio Musidesk.

Als extra bemoediging en hart onder de riem heeft een aantal bekende componisten, musici, dirigenten een kort filmpje opgenomen, waarin ze ons toespreken en oproepen om de moed er in te houden en vooral door te gaan met de mooiste hobby die er is!

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 FEB 2021 - 16:26
Laatste update: 11 FEB 2021 - 17:15