Succesvol eindexamenconcert klarinettist Kep de Groot

Succesvol eindexamenconcert klarinettist Kep de Groot

Na vier jaar studie mocht klarinettist Kep de Groot op zaterdag 15 juni in het Utrechts Conservatorium de bachelorfase afsluiten met een eindexamenconcert

Tekst en foto: Aanlevering O.B.K. Zeist

Middels een gevarieerd programma nam Kep het publiek en de examencommissie mee in de klankkleuren van de klarinet.

Als eerste werk klonk in de Fentener van Vlissingenzaal het derde deel Abime des Oisseaux (afgrond van vogels) uit Quator pour la Fin du Temps van de componist Olivier Messian geschreven tijdens zijn krijgsgevangenschap in Gorlitz.

Vervolgd werd met Grand Duo Concertant van Carl Maria von Weber, virtuoos uitgevoerd in een spannend samenspel met op piano Carl van Reenen.

Nadat O.B.K. Zeist op het podium had plaatsgenomen was het tijd voor II Concerto van Oscar Navarro, o.l.v. Ghislain Bellefroid. Dit werk voor klarinet en orkest stond vanaf het eerste jaar conservatorium op het verlanglijstje van Kep.

Rijk aan kleur en orkestratie genoten de aanwezigen van energiek spel en de technische mogelijkheden van de klarinet. Het afsluitende prestissimo in dialoog met een prominent aanwezig orkest vormde de apotheose van het prachtig samengestelde eindexamenconcert.

De examencommissie was onder de indruk van de reis van Kep van muzikant naar musicus en had mooie woorden voor zijn prestatie: Geslaagd!

Als voorbode voor de zomer speelde O.B.K. voor de aanwezigen nog El Camino Real van Alfred Reed, zomerse klanken aan de Mariaplaats in Utrecht.

Gepubliceerd: 18 JUN 2024 - 12:13