Suol Percussion speelt fameuze symfonie van Takemitsu

Suol Percussion en projectorkest Suol Philharmonic Orchestra brengen vrijdag 29 april de indrukwekkende symfonie From me flows what you call Time van Toru Takemitsu eenmalig ten gehore in de concertzaal van theater De Spiegel in Zwolle. Met dit muzikale project willen de initiatiefnemers jonge muzikanten kennis laten maken met de schoonheid en kracht van symfonische muziek.

In de video een deel van het werk, opgenomen door de Berliner Philharmoniker, om een indruk te krijgen.

Wie is Suol Percussion?
De productie is op poten gezet door Stichting Suol Percussion. Suol Percussion is een vernieuwend en eigentijds slagwerkensemble bestaande uit jonge en gedreven musici. Het ensemble laat de luisteraar kennis maken met de veelzijdigheid van het slagwerk en haar repertoire, door het creëren van unieke concerten en projecten. De stichting, opgericht in 2021, heeft als voornaamste doel het slagwerk te promoten onder jong publiek en de kennis van het slagwerk te verbreiden bij jonge luisteraars. Met deze uitvoering van Takemitsu's fantastische symfonie hopen wij een onvergetelijke avond te kunnen geven aan ons publiek. Deze productie is in stand gebracht in samenwerking met Het Gilde Zwolle (http://hetgildezwolle.nl) en zal tevens dienen als afstudeerproductie van Helmer Bijl.

Suol Philharmonic Orchestra en Joost Smeets
Het Suol Philharmonic Orchestra is een projectmatig symfonieorkest, opgezet door Suol Percussion en samengesteld uit jonge amateurmuzikanten én topmusici die studerende of afgestudeerd zijn aan verscheidene conservatoria door heel Nederland. Een orkest met zowel ervaring en kennis alsnog jeugdige leergierigheid, dat samen de perfecte combinatie geeft om van elkaar te leren en daarnaast de muziek van Takemitsu op krachtige wijze over te brengen aan de zaal. Het orkest zal onder leiding staan van Joost Smeets. Joost Smeets is al ruim 20 jaar tubaïst bij Phion en philharmonie zuidnederland, maar heeft zich de afgelopen jaren bovendien naar de top gewerkt als dirigent. Met meerdere internationale prijzen op zijn naam en de passie voor muziek zal hij de solisten en het orkest op bedreven wijze door deze muzikale avond heen leiden.

Praktische informatie
Het concert zal plaatsvinden op 29 april 2022 vanaf 20:00 uur in theater De Spiegel te Zwolle. De avond zal openen met de solowerken Planet Damnation van John Psathas, Water en Vuur van Donald Skoog en She who sleeps with a small blanket van Kevin Volans, uitgevoerd door Helmer Bijl op pauken, marimba en een set-up van slagwerkinstrumenten. Hierbij worden hedendaagse technieken gebruikt, zoals het meespelen bij een tape (elektronische achtergrondmuziek). Het programma voor de pauze wordt afgesloten met het ensemblewerk Phantasmata, geschreven door ensemblelid Bijl zelf en uitgevoerd door het complete ensemble van Suol Percussion met pianist. Na de pauze zal Takemitsu's werk 'From me flows what you call Time' muzikaal gepresenteerd worden door 5 solo-slagwerkers van Suol Percussion en Suol Philharmonic Orchestra onder leiding van Joost Smeets. Symfonische muziek in een modern jasje!

Tickets zijn te koop via: https://zwolsetheaters.nl/programma/suol-percussion-en-suol-symphonic-orchestra 

Website: https://suolpercussion.nl 

Op de foto: Suol Percussion opnames in theater De Spiegel

Foto: Djill Peters

Gepubliceerd: 12 APR 2022 - 19:27
Laatste update: 18 APR 2022 - 11:27