Survento Fanfare Entertainment Festival volgeboekt 

Met nog 9 maanden te gaan is de 2de editie van het nieuwe en unieke Survento Fanfare Entertainment Festival in Surhuisterveen, Friesland volgeboekt. Dat het festival in een behoefte voorziet moge dan ook duidelijk zijn. De organisatie is enigszins overdonderd maar zeer blij met deze gang van zaken.

De deelnemers:
C-GROEP: Jeduthun Opeinde/Nijega; JA! Jeugdfanfare Altena Nieuwendijk; Muzykferiening OpMaat Berltsum; De Broederband Beerzerveld; Fanfare Blauwhuis; Legato Burgum.

B-GROEP: De Bazuin Ommen; Concordia Wjelsryp; Wubbenus Jacobs Arum; Christelijke Muziekvereniging Hardenberg.

A-GROEP: Eendracht Eerbeek; De Eendracht Wezep; Eendracht Maakt Macht Oudega SWF; CMV Excelsior Grijpskerk.

De eerste aanzet om te komen tot zo'n type festival was er al in de 90-tiger jaren van de vorige eeuw toen het Survento festival werd georganiseerd voor brassbands. Na een doorstrart in 2008 met Surventobrass kwam toch de vraag of een festival voor fanfares waarbij de nadruk ligt op lichte muziek, show en entertainment ook bestaansrecht zou kunnen hebben. De eerste editie op 10 november vorig jaar bleek direct een schot in de roos en nu, 3 maanden later komen er rond de 600 muzikanten naar de Flambou in Surhuisterveen om mee te doen aan het SFF festival. Op dit moment is de organisatie nog aan het kijken en overleggen of er misschien uitbreidingsmogelijkheden zijn. geïnteresseerden kunnen de Facebookpagina van het Survento Fanfare Festival in de gaten houden of contact opnemen met de organisatie via www.survento.nl. Het festival is op 9 november gratis te bezoeken. Aanvangstijden worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Op de foto: JA! Jeugdfanfare Altena is een van de deelnemers.

Tekst: Aanlevering Survento 

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 21 MAA 2019 - 15:21
Laatste update: 21 MAA 2019 - 15:30