Surventobrass laat De Flambou bruisen

Surventobrass laat De Flambou bruisen

Surventobrass is het jaarlijks terugkerend festival voor brassbands. Het festijn is bedoeld om de brassmuziek te promoten bij een breed publiek. Op iedere derde zaterdag van juni bruist het in De Flambou in Surhuisterveen van de brassbandmuziek. Een mooie afsluiting van het seizoen.

Het festival is vooral gericht op muzikaal entertainment (amusement). Deelname staat open voor brassbands uit alle divisies. Het is de bedoeling dat de deelnemers het publiek vermaken met muziek en de nodige humor. De bands mogen zelf hun programma samenstellen met een duur van maximaal 30 minuten waarbij een solistisch werk wordt aanbevolen. De solist dingt mee naar de solistenprijs.

Het Surventobrassfestival is te vergelijken met het Engelse Brass in Concert. De muzikale prestatie en de amusementswaarde wordt gejureerd door een deskundige jury. Het contact tussen de band en het publiek is van groot belang. De kandidaten kunnen gebruik maken van licht, geluid, beamer en andere theatertechnieken.

Zaterdag 15 juni is de elfde editie. Deelnemers zijn:

Jeugdfestival: Reboelje Donkerbroek; SDG Rinsumageest; Pro Junior Gerkesklooster.

C-groep: De Bazuin Donkerbroek; ’t Heideblomke Harkema; Excelsior Driesum-Wouterswoude.

B-groep: Less is More Band Zwolle; Brassband Roosendaal.

A-groep: Brassband Schoonhoven A.

De jury bestaan uit Jacob de Haan (beoordeling muzikaliteit), Gerben Huizinga (programma opbouw) en Femke de Walle (entertainment).

Informatie: www.surventobrass.nl

foto: Surventobrass

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Like of volg voor flitsberichten: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 12 JUN 2019 - 19:33