Syde van der Ploeg verlaat Brassband Breukelen

Syde van der Ploeg verlaat Brassband Breukelen

Na 5 jaar samenwerking neemt Syde van der Ploeg aan het einde van dit jaar afscheid als dirigent van Brassband Breukelen. Dat heeft de vereniging vandaag bekend gemaakt. 

Brassband Breukelen kijkt terug op een zeer prettige samenwerking met Syde van der Ploeg. Hij startte in 2015 als dirigent bij Brassband Breukelen. In de afgelopen jaren heeft Syde met veel enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band. Daarbij stond speelplezier, humor, hard werken en verbondenheid altijd hoog in het vaandel.

Onder leiding van Syde werden veel bijzondere concerten gegeven in heel Nederland, maar ook in de omgeving van Breukelen. Hierbij valt te denken aan voorjaarconcerten met verscheidene gerenommeerde gastartiesten, de concerten in park Boom & Bosch en de zeer goed bezochte kerstconcerten in het Koetshuis van de heer van Zadelhoff. Maar ook nam Syde samen met Brassband Breukelen aan verschillende wedstrijden en concoursen deel.

De komende periode gaan dirigent en band zich concentreren op een waardige afsluiting van de jarenlange samenwerking met nog enkele concerten. Ook zal Syde nog een rol vervullen bij ons op handen zijnde 100-jarig jubileumconcert. De komende periode zal Brassband Breukelen een traject opstarten om een opvolger voor Syde van der Ploeg te vinden.

Tekst: Brassband Breukelen

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 05 SEP 2020 - 15:12
Laatste update: 05 SEP 2020 - 15:28