Symfonieorkest Symphonia Eugeniana opgericht

Symfonieorkest Symphonia Eugeniana opgericht

De muzikale wereld in Limburg én in Duitsland is een symfonieorkest rijker: 2 maart 2023 werd de oprichtingsakte getekend van Symphonia Eugeniana.

Een groep enthousiaste en ambitieuze muzikanten uit Noord-Limburg en uit de regio Geldern is in staat geweest om in relatief korte tijd een nieuw en grensoverschrijdend symfonieorkest op te richten: Symphonia Eugeniana heeft Nederlandse en Duitse leden en repeteert zowel in Nederland als in Duitsland. De voertaal tijdens de repetities is afwisselend Duits en Nederlands. Het orkest staat tot de zomer onder leiding van Michaël Rein, geen onbekende in de regio.

De naam Symphonia Eugeniana is een verwijzing naar de Fossa Eugeniana, het oude kanaal tussen Rheinberg-Geldern-Arcen-Venlo, dat de Rijn via de Maas met Antwerpen moest gaan verbinden, en naar de Habsburgse landvoogdes Eugenia onder wier bestuur aan dit plan uitvoering is gegeven. De leden van het nieuwe orkest zijn nagenoeg allemaal woonachtig in het gebied waar de Fossa doorheen moest lopen.

Het orkest geeft op zondag 18 juni 2023 zijn eerste concert in Arcen.

Op de foto: drie leden van het vijfkoppige bestuur van Symphonia Eugeniana tekenen de oprichtingsakte bij de notaris (voorzitter Lucia van den Bongard, secretaris Nicole Verhaegen en penningsmeester Harrie Lafleur).

In het orkest is nog ruimte voor strijkers. Neem voor meer informatie gerust contact op met Nicole Verhaegen (nvaneijk@outlook.com / 06-41411014).

Gepubliceerd: 03 MAA 2023 - 19:31