Symposium over Latijns-Amerikaanse onderwijssysteem

Symposium over Latijns-Amerikaanse onderwijssysteem

In Zwolle vond vandaag een symposium over Latijns-Amerikaanse onderwijssystemen plaats. Onder meer Igor Lanz en zijn vrouw Franka Verhagen, respectievelijk medeoprichter en consul van het onderwijssysteem El Sistéma in Venezuela, vertelden over het ontstaan van en de visie achter de Latijns-Amerikaanse muziekopleiding voor kinderen.

Andere sprekers waren Marco de Souza (Leerorkest Amsterdam), Harrie Reumkens (Wereld Muziek Concours), Jan van den Eijnden (LKCA) en Anne-Ruth de Vos (jurist, lid/bestuurder muziekvereniging).
Het symposium was onderdeel van de studie die dirigent Martin Strampel doet in het kader van zijn hoofdvakstudie research (Master) aan het Zwolse conservatorium. Strampel hoopt met zijn onderzoek aan te tonen dat als muziekonderwijs weer aangewend wordt voor de doelen waarvoor het ooit bedoeld is (gemeenschapszin, sociale vaardigheden) de blaasmuziek een zonnige toekomst tegemoet gaat.

Foto: Het symposium werd opgeluisterd door de bigband de Meaner Bigband onder leiding van Albert Dam. Foto: Redactie KNMO Klankwijzer.

Gepubliceerd: 14 DEC 2018 - 22:13