't Busseltje sluit Slagwerk- en Blaasbende af

't Busseltje sluit Slagwerk- en Blaasbende af

Maandagavond 12 november hebben de leerlingen uit groep 5 en 6 van basisschool 't Busseltje in Eersel de serie muzieklessen die ze op school hebben gevolgd afgesloten met een optreden in samenwerking met het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop. Deze zogenaamde 'Blaasbende' en 'Slagwerkbende' zijn een initiatief van de zes harmonie/fanfarekorpsen uit de gemeente Eersel in samenwerking met muziekschool Art4U.

De scholieren hebben in enkele weken tijd een muziekinstrument leren bespelen. Nu konden de kersverse muzikanten al enkele nummers meespelen met het opleidingsorkest van De Goede Hoop in De Muzenval. Ook kregen ze te horen welke muziek door het opleidingsorkest en door de slagwerkgroep SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) wordt gemaakt.

Alle kinderen die nu de smaak van het muziek maken te pakken hebben gekregen, kunnen na de lessen van de Slagwerk- en Blaasbende zelf muzieklessen gaan volgen. De Goede Hoop biedt aan iedereen die interesse heeft nog drie extra gratis groepslessen aan. Daarnaast kan De Goede Hoop ze in contact brengen met muziekdocenten voor zowel percussie- als blaasinstrumenten. Wanneer je lid wordt van De Goede Hoop, krijg je van de muziekvereniging een instrument in bruikleen. Ook mag je al snel meespelen bij SMIEP (voor slagwerkers) of in het opstaporkest (voor blazers) waarin alle muzikanten zitten die pas net zijn begonnen met muzieklessen. Daarna kun je doorstromen naar het opleidingsorkest en uiteindelijk naar het harmonieorkest. Want iedereen heeft nu kunnen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken!

Wil je de jonge muzikanten (nog eens) in actie zien? Check dan het filmpje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop

Bron: De Goede Hoop

Gepubliceerd: 14 NOV 2018 - 08:17
Laatste update: 14 NOV 2018 - 12:37