Tachtig slagwerkers zetten tanden in Back to Bozzio

Tachtig slagwerkers uit heel Nederland hebben meegedaan aan het project om samen online het nummer Back to Bozzio van Jan Schipper te vertolken.

Initiatiefnemer van deze virtuele uitdaging is slagwerkdocent en -dirigent Maarten Zaagman. Hij riep in februari slagwerkers op om thuis hun eigen partij van Back to Bozzio op video op te nemen. Om alles gelijk te krijgen konden de deelnemers een clicktrack downloaden. Zaagman voegde de opnames samen, wat resulteerde in bijgaande videoclip.

“Bijzonder vond ik dat iedere vereniging haar eigen karakter heeft en dat er zelfs een vereniging op wasborden, verfblikken en bouwhelmen meedeed omdat de instrumenten niet uit het verenigingsgebouw gehaald mochten worden”, vertelt Maarten. “Ik heb de video zo gemonteerd dat je goed de diversiteit van de verschillende slagwerkgroepen hoort en ziet en dat je daarnaast - voor zover dat online mogelijk is - de massa van tachtig slagwerkers die samen spelen kunt voelen."

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 APR 2021 - 14:03