Taptoe Leeuwarden terug op iconische locatie

Taptoe Leeuwarden terug op iconische locatie

Op zaterdag 16 september organiseert de nieuwe Stichting Taptoe Leeuwarden in samenwerking met SML (Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden) het gratis te bezoeken openlucht muziekevent Music with a SMiLe op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Het gratis evenement staat volledig in het teken van de amateurmuziek. Inzet van de organisatie is om het publiek te laten zien dat samen muziek maken verbroedert, het voor alle lagen in de bevolking toegankelijk is en dat je als amateurmuzikant met passie en inzet ook de nationale en internationale top kunt bereiken. Bezoekers worden ’s middags vanaf 12.00 uur getrakteerd op een afwisselend programma van brassbands, fanfares en harmonieorkesten. Deelnemers zijn De Nije Bazún Britsum, Harmonie Weidum, Brassband Frylân, Gerrit Heeringa Orkest, Brassband Hossanah, Harmonie 2002, Crescendo Hijum/Finkum, Brassband Wirdum, De Kriich Wergea, Da Capo Leeuwarden en Soli Brass Leeuwarden. Als opwarmer voor Taptoe Leeuwarden is er in de middag een kleurrijke streetparade. Acht show- en marchingbands zullen zich presenteren in de binnenstad van Leeuwarden. Het dagprogramma wordt om 19.30 uur op een bijzondere manier afgesloten met een gezamenlijk optreden van meer dan 200 muzikanten van SML. ’s Avonds kan het publiek genieten van een spectaculaire taptoe met deelname van topshowkorpsen uit het hele land.

Taptoe Leeuwarden
Taptoe Leeuwarden was 40 jaar lang een begrip in Nederland. De eerste edities werden vanaf 1973 gehouden aan de voet van de Oldehove. Na een paar jaar is het evenement verhuisd naar het WTC Expo. Met een gemiddeld aantal bezoekers van 4.500 personen was Taptoe Leeuwarden lange tijd dé grootste burgertaptoe in ons land. De 40e editie in 2013 was tot nu toe de laatste editie.

Oldehove
De aankomende uitgave zal weer in de openlucht plaatsvinden en daarmee is Taptoe Leeuwarden terug op de locatie waar het vijftig jaar geleden allemaal begonnen is: aan de voet van de Oldehove. De topshow- en marchingbands zullen naar Leeuwarden komen om spectaculaire shows met het publiek te delen. Naast de deelname van de lokale helden het Pasveerkorps uit Leeuwarden en Showband Takostu uit Stiens zullen Drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim, Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht en de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ acte de présence geven.

Muziekevent Music with a SMiLe/Taptoe Leeuwarden | zaterdag 16 september, 12.00 uur (aanvang taptoe 19.30 uur | Meer informatie www.taptoeleeuwarden.nl

Op de foto: Pasveerkorps Leeuwarden is een van de deelnemers van de Taptoe Leeuwarden.

Foto:©️ FV Media Producties.

Gepubliceerd: 30 JUL 2023 - 13:15
Laatste update: 30 JUL 2023 - 13:38