Terug naar de roemruchte jaren van de crooners

Terug naar de roemruchte jaren van de crooners

Concerten in mediterraanse sferen, een ontmoeting tussen de nummers 1 en 2 van het WMC en optredens met bekende artiesten als gasten. Aan creativiteit voor een attractieve invulling van concerten is in de amateurmuziekwereld geen gebrek. De komende weken vinden weer overal in het land interessante concerten plaats. Ter inspiratie een kleine greep uit het overvloedige aanbod. Kijk voor het volledige overzicht de concertagenda op www.klankwijzer.nl.

Disney in Concert
Het derde project van het West-Brabants Fanfare Orkest. Een avondvullende show waarin de bekendste Disney-hits gespeeld worden, aangevuld met zang, dans en film. Dit talentvolle orkest staat onder leiding van Junior Huigen en timmert flink aan de weg. Een avond die je niet wilt missen!
Disney in Concert door het West-Brabants Fanfare Orkest | zondag 21 mei, 14.30 uur | ´t Cromwiel Steenbergen | https://wbfo.eventegoose.com

Concierto Perculinario
Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum geeft slagwerkgroep Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek een percussieconcert in mediterraanse sferen met slagwerkmuziek uit of geïnspireerd op Zuid-Europa (werken van de bekende Griekse pianist en componist Yanni) en Zuid-Amerika (tango’s van Astor Piazzolla). Uiteraard ontbreekt ook slagwerkmuziek uit eigen land niet. In het werk Brass Connection van Vincent Cox dient het slagwerk als begeleiding voor een koperkwintet van fanfare Eensgezindheid. Speciale gasten zijn de danskampioenen Stefan en Eline Cloudt en de traditionele Spaanse groep Tuna de Maastricht.
Percussieconcert Concierto Perculinario door slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht | zaterdag 27 mei, 19.30 uur | De Spil Maasbracht | Kaarten: klik HIER.

Earth & Moon in Harmony
Zaterdagavond 27 mei geeft het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest samen met Brass Band Schoonhoven een dubbelconcert in het Kennemer Theater getiteld Earth & Moon in Harmony: A Musical Exploration. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Erik Janssen. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest neemt het publiek mee op een reis langs de aardse elementen met Earth, Water, Sun, Wind van Philip Sparke en een toch door de Zwitserse Alpen met The Mountains of Switzerland van Oscar Navarro. Regerend Nederlands kampioen Brass Band Schoonhoven reist in een afwisselend programma af naar de maan.
Earth & Moon in Harmony met Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en Brass Band Schoonhoven | zaterdag 27 mei, 20.00 uur | Kennemer Theater Beverwijk | Kaarten: https://www.tatasteelorkest.nl/

Concordia
Aan de vooravond van het jaarlijkse Maasgouwtoernooi is de Willibrorduskerk in Obbicht wederom het podium voor mooie muzikale avonden.
Donderdag 1 juni is het professionele militaire orkest Fanfare 'Bereden Wapens' onder leiding van de Limburgse dirigent Jos Zegers in de Obbichtse kerk te gast. Naast prachtige fanfareklanken gaan ze een spectaculaire samenwerking aan met slagwerksolist en Obbichtenaar Etienne Houben. Tevens zal hij met militair muzikant en Grevenbichtenaar Rick Maassen een bijzondere performance geven.
Op vrijdag 2 juni slaan wereldkampioen Cadenza Twello en vicewereldkampioen Concordia Obbicht de handen in elkaar tijdens Concordia meets Cadenza. Dit spectaculaire slagwerkconcert wil je niet missen!
Concert Fanfarekorps Bereden Wapens en Concordia meets Cadenza | donderdag 1 en vrijdag 2 juni | Willibrorduskerk Obbicht | Kaarten: https://concordiaobbicht.nl/nieuws  

Music in Harmony
Harmonie Kunst Adelt onder leiding van Alphons van Stenis zit klaar op het uitgelichte podium voor een muziekavond waarop zo’n twintig nummers van pop tot klassiek voorbijkomen. Met ondersteuning van een combo, blazers en zangers uit het allround poporkest Full Stage Collective en Frank Sinatra-zanger Bartolo. Een greep uit de speellijst: Ren Lenny Ren, Stairway to Haeven, That Man, België, Hopelesly Devoted, Zij gelooft in mij, Holland Jukebox Medley en My Way.
Music in Harmony door Harmonie Kunst Adelt Helvoirt | zaterdag 3 juni, 20.00 uur | Helvoirthuis Helvoirt | Kaarten: https://www.harmoniekunstadelt.nl/

Swing When You’re Winning
Met Swing When You’re Winning reist u samen met Het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht onder leiding van dirigent Ruud Welle naar het New York van de 60’s, 70’s en 80’s. De roemruchte tijd waarin crooners zoals Frank Sinatra en Tony Bennett hun hoogtijdagen vierden. Het orkest doet dit niet alleen, maar samen met niemand minder dan de crooner van de lage landen: Dennis van Aarssen. Een swingende avond met bekende hits zoals New York, New York en That’s Life, maar ook eigen hits wagen zoals Strawberry Moon en This Too Shall Pass.Swing When You’re Winning door Excelsior Papendrecht m.m.v. Dennis van Aarssen | zaterdag 3 juni, 20.15 uur | Theater De Willem Papendrecht | Kaarten: klik HIER.

Soul Night of SOL
Blazers en zangers die samen soul, funk en pop laten klinken met Shirma Rouse, één van de populairste zangeressen van Nederland. Stedelijk Orkest Lebuïnus speelt muziek van o.a. Aretha Franklin, Prince, ABBA en The Blues Brothers, samen met een projectkoor! Een feestelijke avond, waarin samen met Shirma Rouse het 100-jarig jubileum van SOL gevierd wordt met klassiekers als Think, Satisfaction, You raise me up en Let the good times roll.
Soul Night of SOL door Stedelijk Orkest Lebuïnus Deventer | zaterdag 10 juni, 20.00 uur | Deventer Schouwburg | Kaarten: klik HIER.

Q in Concert
QHarmony is hèt studentenharmonieorkest van Nijmegen. Het merendeel van de ruim zestig leden van het orkest studeert aan de Radboud Universiteit of aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. QHarmony vindt het belangrijk om harmoniemuziek relevant te houden en probeert met innovatieve projecten verbinding te zoeken met publiek dat normaal niet met dit soort muziek in aanraking komt. Dit collegejaar bestaat QHarmony alweer 25 jaar. Het 70-koppig harmonieorkest slaat de handen ineen met het combo van de Studenten BigBand. Door deze samenwerking wordt het publiek meegenomen langs verschillende muziekstijlen en genres: van adembenemende filmmuziek tot temperamentvolle Latijns-Amerikaanse sferen, van bekende pophits tot swingende jazz- en soulmuziek.
Q in Concert door QHarmony | zondag 11 juni, 15.00 uur |Stadsschouwburg Theaterzaal | Kaarten: klik HIER.

 

Gepubliceerd: 16 MEI 2023 - 20:40
Laatste update: 20 MEI 2023 - 10:08