Thom Roosen (27) nieuwe dirigent in Someren-Heide

Thom Roosen (27) nieuwe dirigent in Someren-Heide

Thom Roosen (27) wordt de nieuwe dirigent van Muziekvereniging Someren-Heide. Hij volgt Karin van Dijk op, die het orkest ruim tien jaar leidde.

De uit Veldhoven afkomstige Roosen is pas afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg als saxofonist en sloot daar de Minor Orkestdirectie af. Momenteel volgt hij HAFABRA Directielessen bij de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Hij is sinds 2016 dirigent van fanfare St. Cecilia Vessem en sinds vorig jaar van de Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray. Verder is hij als saxofoondocent verbonden aan Harmonie L’Union te Bladel en muziekschool 040Muziek.

Roosen is verder actief als arrangeur. Arrangementen van zijn hand werden in binnen- en buitenland gespeeld en uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven. Als uitvoerend musicus heeft hij een behoorlijke staat van dienst in talloze combo’s, orkesten en ensembles. Aanstaande donderdag beginnen de repetities met de nieuwe dirigent.
Roosen gaat in juni bij de vierde divisevereniging in Someren-Heide aan de slag.

Foto: Annemarie Janssen

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 MAA 2020 - 08:13
Laatste update: 11 MAA 2020 - 08:18