Thom Roosen nieuwe dirigent van Euterpe Venray

Thom Roosen nieuwe dirigent van Euterpe Venray

Thom Roosen (26) is de nieuwe dirigent van Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray. Tijdens het Midzomernachtconcert van de harmonie samen met stichting Carillon Venray wordt hij officieel op 22 juni 2019 aan het publiek gepresenteerd.

Roosen is de opvolger van Marc Koninkx die na 13 jaar afscheid heeft genomen.  

De uit Veldhoven afkomstige Roosen is pas afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg als saxofonist en sloot daar de Minor Orkestdirectie af. Momenteel volgt hij HAFABRA Directielessen bij de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Hij is sinds 2016 dirigent van fanfare St. Cecilia Vessem. Verder is hij als saxofoondocent verbonden aan Harmonie L’Union te Bladel en muziekschool 040Muziek.

Roosen is verder actief als arrangeur. Arrangementen van zijn hand werden in binnen- en buitenland gespeeld en uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven. Als uitvoerend musicus heeft hij een behoorlijke staat van dienst in talloze combo’s, orkesten en ensembles. Aanstaande donderdag beginnen de repetities met de nieuwe dirigent.

Foto: Annemarie Janssen

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 20 MAA 2019 - 19:07
Laatste update: 20 MAA 2019 - 19:14