Tiende editie CityProms weer boordevol HaFaBra

Tiende editie CityProms weer boordevol HaFaBra

De tiende editie van het gratis toegankelijk CityProms Festival is van 2 tot en met 10 oktober. Ruim negenhonderd musici uit eigen en buitenland spelen op vijftien podia in het centrum van Leeuwarden: binnen en buiten. Met heel veel harmonieën, fanfares en brassbands.

CityProms legt de focus op klassiek, maar er worden tal van genres ten gehore gebracht. De kaarten zijn gratis en kunnen geserveerd worden via www.cityproms.nl. Bezoekers moeten wel een coronatoegangsbewijs bij zich hebben.

Een deel van het programma is samengesteld door de bekende componist Johan de Meij. In Leeuwarden treden onder meer Harmonieorkest Euphonia (Wommels), Slagwerkensemble CMV Oranje (Bolsward), het Frysk Fanfare Orkest, CMV Schraard en Fanfare CWO (Groningen) op. Deze laatste twee, algemeen gerekend tot de beste fanfareorkesten van het noorden, spelen op CityProms samen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent en componist Thom Zigterman.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 SEP 2021 - 09:09
Laatste update: 21 SEP 2021 - 09:13