Tienjarige Belg wint onlinewedstrijd KNMO Klankwijzer

Tienjarige Belg wint onlinewedstrijd KNMO Klankwijzer

Sebastiaan Aerts uit België is in de categorie solisten/duo’s winnaar geworden van de Nationale Open Online Solistenwedstrijd van KNMO Klankwijzer.

De tienjarige trompettist van de Koninklijke harmonie Sint Martinus Opgrimbie behaalde met de vertolking van Andante et allegro van Guillaume Balay 1754 stemmen. De eerste prijs bestaat uit een voucher ter waarde van 1000 euro beschikbaar gesteld door Buffet Crampon, te besteden bij de aanschaf van een nieuw instrument.

Op de tweede plaats eindigde trompettist/bugellist Robin Bogert (36). De muzikant van Jubal Dordrecht, de Donuts en de Residence Big Band kreeg voor zijn opname van het nummer James Bond – 007 van Hans Zimmer 1164 stemmen. Hij ontvangt een voucher ter waarde van 50 euro, beschikbaar gesteld door Atelier Pfeiffer Rijswijk.       

Baritonspeler Arto Meli (11) van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel (België) vergaarde met  de uitvoering van English Suite deel 1 van R. Bernard Fitzgerald 1039 stemmen. Zijn prijs is een voucher ter waarde van 50 euro van Adams Musical Instruments Ittervoort.

De 17-jarige klarinettiste Lize Barendrecht van Maasmuziek Puttershoek haalde 649 stemmen voor  haar opname van Concerto van Saverio Mercadante. Haar vierde plaats is goed voor een lessenaar K&M model 100/5 beschikbaar gesteld door JT Music BV uit Veldhoven.

Diezelfde prijs ontvangt ook Jelmar Terpstra van SDG Rinsumageest en Koperensemble De Wâldsang. Met 553 stemmen voor de uitvoering van Czardas van Monti, arr. Gert Bomhof op marimba, klokkenspoel en xylofoon eindigde hij als vijfde.

In de categorie solisten/duo’s moeten nog diverse mooie prijzen verloot worden. Hou hiervoor de website www.klankwijzer.nl of de Facebookpagina https://www.facebook.com/klankwijzer in de gaten.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 27 JUN 2020 - 00:03