Tips voor aanlevering berichten voor KNMO Klankwijzer

Tips voor aanlevering berichten voor KNMO Klankwijzer

Bij de opgave van agenda- en nieuwsberichten is het aanleveren van de juiste informatie van essentieel belang. Enkele tips.

Aanlevering berichten
Voor het opgaven van agenda-items, nieuwsberichten en vacatureteksten heeft KNMO Klankwijzer formulieren ontwikkeld. Deze zijn zo samengesteld dat belangrijke gegevens niet vergeten worden. Klik in de bovenbalk van de website op de rubriek waarvoor je een bericht wilt opgeven. Klik vervolgens rechtsboven op de oranje button en vul het formulier in.

Tijdstip van aanlevering
Meld aankondigingen van concerten en optredens tenminste 4 weken van tevoren aan via het formulier onder de rubriek ‘agenda’. Dan profiteer je maximaal van de faciliteiten van KNMO Klankwijzer. In de wekelijkse e-paperuitgave wordt namelijk telkens een overzicht van de activiteiten over een periode van 3 weken opgenomen.
Voor workshops, opleidingen, play-ins etc. moet meestal worden ingeschreven. Het heeft geen zin om dit soort activiteiten in de agenda te vermelden. Voordat de betreffende datum bij de lezers in beeld komt, is de opgavetermijn wellicht al verstreken. Geef dergelijke activiteiten daarom tijdig op via het formulier onder de rubriek ‘nieuws’.

Foto
Alle onderdelen van het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer zijn ingericht op het plaatsen van foto’s. Foto’s spreken het lezers/kijkerspubliek aan. Houd er wel rekening mee dat we alleen liggende (landscape) foto’s kunnen plaatsen. Als je zelf geen foto uploadt, plaatsen we een neutrale foto, bijvoorbeeld van een instrument.

Titels van werken
Lezers en volgers van KNMO Klankwijzer zijn meer geïnteresseerd in muziek dan de gemiddelde lezer van een huis-aan-huisblad. Vermeld daarom bij de opgave van concerten, play-ins, clinics, etc. welke werken er worden gespeeld. Noem de titels en componisten en eventuele bijzonderheden: premières, speciale arrangementen, compositieopdrachten, etc. Geef een korte beschrijving. Vermijd dooddoeners zoals ‘een gevarieerd programma’, ‘muziek voor jong en oud’ of ‘het programma is nog een verrassing.’

De 5 w’s
Baseer de tekst van je bericht op de zogenaamde 5 w’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom.

Solisten
Vermeld bij solisten een biografie. Hou het wel kort. Alleen de meest aansprekende informatie.

Oprolbaar
Een persbericht moet oprolbaar zijn. Dit betekent dat de eerste alinea de belangrijkste informatie bevat en de laatste alinea de minst belangrijke informatie. Begin dus niet met verhalen over de geschiedenis van de vereniging en een opsomming van in het verleden behaalde successen. Dat boeit de lezer echt niet.

Foto: freepik.com

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 DEC 2019 - 13:30
Laatste update: 26 DEC 2019 - 14:19