Toch kans op behoud van concertzaal in Weert

Toch kans op behoud van concertzaal in Weert

De kans bestaat dat de concertzaal in de voormalige locatie van het RICK in het Muntcomplex in Weert toch behouden kan blijven. Wethouder Wendy van Eijk gaat met ontwikkelaars en kandidaat-koper Louk Reintjens om de tafel zitten om te bekijken of de zaal ingepast kan worden in de bouwplannen. Op basis van de uitkomsten van dit overleg wordt een plan gemaakt.

De gemeente wilde de zaal, ingebed in winkelcentrum De Munt, slopen en er appartementen bouwen. Clarinet Choir Weert was een brievenactie gestart om de zaal te behouden. Inmiddels hadden 26 muziekverenigingen (harmonieën, zangkoren, ensembles) een brief gestuurd naar de raad waarin ze aandringen op behoud van de concertzaal. Ook was er een online petitie gestart die door circa 1500 sympathisanten is ondertekend.

De kleine zaal, die vroeger deel uit maakte van de muziekschool RICK, heeft een fantastische akoestiek die ook door professionals geroemd wordt. Bekende namen uit de muziekwereld zoals violiste Simone Lamsma, slagwerker Dominique Vleeshouwers en zanger Gé Reinders traden er op.

De gemeente laat vandaag in een persbericht weten met alle partijen in overleg te gaan om een oplossing te vinden voor het geschil.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 18 FEB 2020 - 18:51
Laatste update: 18 FEB 2020 - 20:02