Toch streep door Survento Fanfare Festival 2020

Toch streep door Survento Fanfare Festival 2020

De organisatie van het Survento Fanfare Festival heeft de editie 2020 toch moeten afgelasten. Dit heeft het bestuur van de organiserende stichting besloten na de aankondiging van de strengere maatregelen om COVID-19 te bestrijden. Het festival zou op 14 november gehouden worden in De Lantearne in Surhuisterveen.

"De beslissing is met pijn in het hart genomen", verklaart het bestuur in een persbericht. "We hoopten lange tijd dat het festival in aangepaste vorm zou kunnen plaatsvinden. Zo zou het evenement via een livestream van Omrop Fryslân te volgen zijn en was de organisatie in gesprek met de gemeente Achtkarspelen over hoe het evenement georganiseerd kon worden met inachtneming van de geldende maatregelen."

Na zorgvuldige afweging van mogelijke scenario’s heeft Stichting Survento Fanfare Festival toch besloten het evenement af te gelasten. Door de strengere maatregelen zullen de deelnemende orkesten zich niet goed kunnen voorbereiden op hun deelname aan het festival. "Gezien de huidige ontwikkelingen is het nog volstrekt onduidelijk of de genomen maatregelen binnen de komende zes weken versoepeld zullen worden en het is maar de vraag of de dan geldende maatregelen genoeg openingen bieden voor het organiseren van het festival", aldus het bestuur.

Foto: Facebook Survento Fanfare Festival/Westra Foto en Media

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 SEP 2020 - 19:52