Topfanfares sluiten Trilveen Festival af

Topfanfares sluiten Trilveen Festival af

Het Trilveen Festival belooft dit jaar een prachtig muzikaal ‘feest’ te worden. Op zaterdag 25 mei kun je de hele dag genieten van maar liefst dertien orkesten. Voor het eerst vindt het festival plaats in Theater de KunstGreep in Oostzaan. Ook nieuw is Trilveen by Night, een muzikaal concertprogramma van drie toporkesten.

FOTO: FANFAREORKEST DE HOOP STELLENDAM

Met het avondprogramma Trilveen by Night belooft het Trilveen Festival een prachtig toetje te krijgen. Met Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) en Fanfare De Eendracht Den Ilp komen drie fanfares uit het hoogste segment van de blaasmuziek in actie. De Hoop won vorig jaar onder leiding van Anne van den Berg tijdens European Music Competition in Luxemburg de titel bij de fanfares. Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, geleid door Danny Oosterman, bestaat uit de meest getalenteerde en enthousiaste jonge muzikanten van Nederland. Fanfare De Eendracht Den Ilp werd onder leiding van Marcel Visser drie keer Nederlands kampioen (ONFK) en in 2022 wereldkampioen in de eerste divisie op het WMC.

VERBETEREN
Voorzitter Tim Jongewaard: “Het is alweer de 5e editie dat we het Trilveen Festival organiseren.  Het is een echt muzikaal treffen voor fanfares, harmonieën en brassbands. Het initiatief komt van fanfare De Eendracht Den Ilp. Doel is om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting, zonder jury, te laten genieten van prachtige blaasmuziek. Natuurlijk proberen we de organisatie elk jaar te verbeteren. Daarom verplaatsten we het Trilveen Festival van het Dorpshuis in Den Ilp naar Theater De KunstGreep in Oostzaan. Een betere concertlocatie en meer ruimte om te parkeren. Gezien de toename van het aantal deelnemers is dit een goede stap.”

BRASSBAND RIJNMOND
Overdag verzorgen dertien orkesten elk een kort concertprogramma. Een aantal nieuwe deelnemers komt van buiten de regio, zoals Muziekvereniging Aer en Amstel. Brassband Rijnmond, regerend Nederlands kampioen in de hoogste klasse, tekent voor een spetterende afsluiting van het dagprogramma.

Praktisch
Trilveen Festilval | zaterdag 25 mei, 11.00 uur |  Theater de KunstGreep Oostzaan | kaarten klik HIER.

Foto: Fanfare De Hoop uit Stellendam.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 10:59
Laatste update: 22 MEI 2024 - 08:06