Topsolisten op album van Amsterdam Brass Quintet

Topsolisten op album van Amsterdam Brass Quintet

Experimental Brass is de titel van het nieuwe album van het Amsterdam Brass Quintet. Elf tracks in een avontuurlijke mengeling van stijlen met toppers zoals David Thornton (euphonium) en Ilja Reijngoud (trombone) als gastsolisten.

(advertorial)

Experimental Brass is een album met koperkwintetrepertoire dat zelden of nooit is opgenomen. In aanloop naar de opnamen heeft het Amsterdam Brass Quintet (ABQ) met de vermaarde Engelse euphoniumspeler David Thornton door België getoerd. In de periode hierna is het kwintet in contact gekomen met de Nederlandse trombonevirtuoos Ilja Reijngoud. Thornton droeg een drietal 21e eeuwse Britse componisten aan: Lucy Pankhurst, Peter Meechan en Simon Dobson. Reijngoud schreef voor deze cd de compositie Flow voor trombone en koperkwintet. Daarnaast zijn de Nederlandse componisten Leonard Evers en Misha Sporck (hoornist van het ABQ) gevraagd om een nieuw werk voor dit album te schrijven. Konsertant Svit van de 20e eeuwse Zweedse componist Christer Danielsson is te beluisteren in een alternatief en zeldzaam arrangement voor koperkwintet. Dit alles maakt Experimental Brass met een avontuurlijk en vooruitstrevend album waarbij de bekende en schitterende ABQ-sound niet verloren gaat.

Beluisteren via Spotify: KLIK HIER

Cd kopen: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 27 AUG 2020 - 16:31