Tramharmonie scoort lof bij 'jury aan huis'

Tramharmonie scoort lof bij 'jury aan huis'

De Amsterdamse Tramharmonie heeft tijdens de concoursvorm ‘jury aan huis’ in de NedPho Koepel in Amsterdam een eerste prijs met lof der jury behaald. Muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland scoorde een eerste prijs.

De concoursformule ‘jury aan huis’ bestaat inmiddels 10 jaar. Het concept is destijds ingevoerd om blaasorkesten te stimuleren hun muzikale peil regelmatig te laten toetsen. De Amsterdamse Tramharmonie en muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland maakten zaterdag 8 juni in de NedPho Koepel in Amsterdam gebruik van deze alternatieve concoursvorm. Beide orkesten kwamen uit in de eerste divisie.

De Tramharmonie speelde onder leiding van Hardy (Cheuk Hung) Li de werken Gum Suckers March van Percy Grainger (inspeelwerk), Paris Sketches van Martin Ellerby en Sinfonietta No. 2 van Philip Sparke. De juryleden Jacques Claessens, Dick Bolt en Alex Schillings beloonde de uitvoering met 93,25 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury.


Muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland voerde onder leiding van Arno Schipdam Romanesque van James Swearingen (inspeelwerk), Sidus van Thomas Doss en Armenian Dances Part I van Alfred Reed uit. Met 83,58 punten scoorde de vereniging een eerste prijs.

Gepubliceerd: 10 JUN 2024 - 10:59