Tribute Wind Orchestra met ode aan Amerikaanse componisten

Tribute Wind Orchestra met ode aan Amerikaanse componisten

Nederland kent sinds kort een nieuw projectorkest. Het Tribute Wind Orchestra is een groot harmonieorkest dat een uitdagende setlist instudeert en uitvoert, waarmee het orkest een ode brengt aan vooraanstaande Amerikaanse componisten.

Het orkest staat onder leiding van Thom Zigterman en Floris de Wever, twee Noord-Nederlandse dirigenten die hiermee een vervolg geven aan de samenwerking bij het (eenmalige) Johan de Meij Jubileum Orkest. Dit Johan de Meij Jubileum Orkest bracht in 2018 een ode aan componist/dirigent Johan de Meij vanwege het 30-jarig jubileum van zijn eerste Symfonie The Lord of the Rings tijdens een concert waarin ook de maestro zelf als dirigent in actie kwam.

Het Tribute Wind Orchestra (TWO) biedt enthousiaste muzikanten jaarlijks de kans om zich in korte tijd voor te bereiden op één of meerdere concerten. Het TWO-concert van 2019 staat dit najaar gepland op zondagmiddag 6 oktober in RABO Theater de Meenthe in Steenwijk. Deelname staat open voor blaas- en slagwerkmuzikanten van alle leeftijden (C/D-niveau), kijk op www.buroreprise.nl/two voor alle informatie.

Foto: Het Johan de Meij Jubileum Orkest maakt een doorstart met de oprichting van het Tribute Wind Orchestra. (v.l.n.r. Thom Zigterman, Jeannet Boverhof, Johan de Meij, Miluska Kockx, Floris de Wever (foto TWO).

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 16 MAA 2019 - 11:48
Laatste update: 02 APR 2019 - 18:44