Tribute Wind Orchestra zet spot op broers De Haan

Tribute Wind Orchestra zet spot op broers De Haan

Het Tribute Wind Orchestra (TWO) legt dit jaar een selectie uit de omvangrijke oeuvres van Jan en Jacob de Haan op de lessenaars. Het TWO-project 2020 krijgt een bijzonder tintje door de première van Jan de Haans Duoloque (2020), een nieuw werk voor bugel, althoorn en orkest. De componist zal deze compositie tijdens het slotconcert A Brotherhood Tribute zelf dirigeren. Daarbij nemen dochter Hermanda en kleindochter Lianne de respectievelijke solopartijen voor hun rekening.

Onder leiding van dirigenten Thom Zigterman en Floris de Wever gaan de muzikanten onder andere aan de slag met de concertwerken Oregon (1989) en Elegy I (2010) van Jacob de Haan. Van zijn hand klinkt verder het werk Stufen (2008), gebaseerd op een gedicht van Hermann Hesse, dat symbool staat voor de literaire inspiratiebronnen van de componist. Van Jan de Haan staan verder de harmonieversies van de werken Gallea et Bellum (2016) en Tribute to a Maestro(2018) op het programma. Alle werken zijn op het niveau van de eerste/tweede divisie harmonie.

De repetities voor het concert A Brotherhood Tribute starten met een inzeepdag op zondag 14 juni, gevolgd door enkele intensieve studiedagen in augustus en september in De Wijk (Drenthe). Het concert is zondagmiddag 4 oktober in de Meenthe Steenwijk. Beide componisten zijn als ‘guests of honor’ hierbij aanwezig. Ab Nieuwdorp, Radio 4-presentator van De Klassieken, verzorgt de toelichting op de werken en live interviews.
Muzikanten(ongeacht leeftijd, vanaf C-niveau,) kunnen zich aanmelden voor deelname aan dit projectorkest. Studenten en scholieren krijgen korting op de eigen bijdrage. Kijk voor alle informatie op www.buroreprise.nl/two2020

Jan de Haan (1951) en Jacob de Haan (1959) zijn Nederlands bekendste componistenbroers. Bij elkaar opgeteld hebben ze honderden titels voor harmonie, fanfare, brassband,koor, solisten en symfonieorkest op hun naam staan. Titels die wereldwijd met veel succes uitgevoerd worden. Beide broers zijn dagelijks actief om de blaasmuziek nieuw repertoire te verschaffen. Ieder op zijn eigen manier, met hun eigen inspiratiebronnen en muzikale signatuur.

Op de foto: Jacob de Haan (links) en Jan de Haan (rechts) inspireren Tribute Wind Orchestra tot een muzikale ode.

Foto: Aanlevering TWO

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 MAA 2020 - 16:31
Laatste update: 16 MAA 2020 - 14:48