Triepels Slagwerk gooit roer om

Triepels Slagwerk gooit roer om

Triepels Slagwerk in Geleen neemt na 30 jaar afscheid van de winkel. Maar geen nood, de deskundigheid en vakkundigheid van Ad Triepels gaat niet verloren. Verenigingen en muzikanten kunnen voor reparaties en verhuur van slagwerkinstrumenten nog altijd bij hem terecht.

Het aanbod in zijn zaak aan de Rijksweg Centrum 31 in Geleen bestond uit 5500 slagwerkproducten. Pearl, Mapex, Sonor, Yamaha, Gretsch, Ludwig, Vic Firth, Zildjian, Meinl en vele andere kwaliteitsdrummerken waren in het assortiment van Triepels Slagwerk vertegenwoordigd. Ook verkocht hij producten via een webshop. Maar daar komt per 1 juli 2022 een einde aan. Ad en Sandra Triepels doen hun zaak op slot. “Net als het leven kent ook een winkel ups en downs”, vertelt Ad. “De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk. Door corona moesten we de zaak enkele keren sluiten. Dat waren twee moeilijke jaren. We kijken echter liever terug op de vele mooie momenten die de afgelopen 30 jaar ons gebracht hebben.”

Service staat bij Triepels Slagwerk al ruim drie decennia voorop. Ondernemer en slagwerker Ad Triepels geeft graag advies en wil iedere drummer helpen, inspireren en uitdagen: jong en oud, beginner, gevorderd of professional, ongeacht stijl en smaak. Speel je in een zaate hermenie, in een rockband, een fanfare of alleen op je eigen kamer? Iedereen is welkom bij Triepels Slagwerk. En dat blijft zo. Wat hem echter steeds meer tegen de borst begint te stuiten is dat mensen na bij hem vakkundig advies te hebben ingewonnen vervolgens naar een concurrerende webshop gaan om hun producten aan te schaffen. Ook komen regelmatig mensen in zijn winkel om deze elders gekochte instrumenten te laten repareren. “Daar heb ik het eerlijk gezegd helemaal mee gehad”, zegt Ad.

Vandaar de keuze om de zaak te sluiten. Maar dat betekent niet dat de naam Triepels Slagwerk definitief van het toneel verdwijnt. Triepels Slagwerk blijft nog altijd het adres voor:
• advies over alles wat met slagwerk te maken heeft, zoals reparatie, onderhoud, stemmen etc;
• reparatiewerkzaamheden, van het vervangen van drumvellen tot het repareren van pauken op locatie;
• opknappen, schoonmaken en onderhouden van materiaal en instrumenten;
• verhuur van instrumenten, van pauken, buisklokkenspel tot aan drums;
• zelf bouwen van concert snaredrums op aanvraag;
• bekleden van ketels met nieuwe folie;
• en nog veel meer!

Daarnaast blijft Ad als muzikant in hart en nieren dagelijks met de voeten in de klei staan. Als dirigent van de fanfares St. Caecilia Spaubeek, St. Jan Leyenbroek en Aloysiana Schaesberg en het trompetterkorps van harmonie Sainte Cecile Eijsden, als docent en cursus- en workshopleider op scholen en voor verenigingen en als drummer blijft hij volop actie in het wereldje. In zijn zaak aan de Rijksweg Centrum in Geleen gaat hij een eigen studio, gespecialiseerd in slagwerk, inrichten. “Ik zal mij meer gaan richten op het doceren van mijn studenten en blijf met veel plezier korpsen begeleiden. Wat dat betreft zit ik gelukkig nog tot over de oren in het werk.”


Tot de zaak in Geleen op slot gaat, gelden op tal van producten kortingen. Meer informatie: Triepels Slagwerk - Rijksweg Centrum 31 - 6161 EB Geleen - https://triepels.com  - info@triepels.com 

Gepubliceerd: 15 MAA 2022 - 14:53