Trombonist Jisse Kuipers in finale Christina Concours

Trombonist Jisse Kuipers in finale Christina Concours

De twaalfjarige Jisse Kuipers uit Hurdegaryp is doorgedrongen tot de finale van het Prinses Christina Concours Klassiek.

De jonge trombonist van Brassband de Bazuin uit Oenkerk streed afgelopen zaterdag in het Provinciehuis in Den Haag met 21 kandidaten om een plek in de Nationale Finale. De vakjury, bestaande uit cellist Michel Dispa (voorzitter), directeur van het PCC Alexander Buskermolen, saxofonist Ties Mellema, harpiste Saskia Rekké, hoornist Laurens Woudenberg, altvioliste Martina Forni en pianiste Nino Gvetadze, wezen Jisse aan als een van de finalisten in de categorie 12 tot en met 14 jaar. Hij moet het tijdens de Nationale Finale op 22 april in Amare in Den Haag opnemen tegen de pianisten Demian Filatov uit Amsterdam en Yuewen Yin uit Capelle aan den IJssel.

In de categorie 2 (15 t/m 19 jaar) zijn Anna Petrovitsch (harp) uit Amsterdam, Thijs Willers (piano) uit Bussum en António Paulo Martins Melo (saxofoon) uit Den Haag de finalisten.

Het Klassiek Concours is het grootste en meest bekende concours van het PCC. Deelnemers krijgen feedback op hun spel en maken kans op prijzen ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. Dit jaar namen zo’n 300 muzikanten verdeeld over het hele land deel aan de voorrondes. Prijswinnaars wordt daarnaast een plek aangeboden in de PCC Academy; een talentontwikkelingstraject met workshops en masterclasses. Het is dit jaar de 56e keer dat het concours georganiseerd wordt. Denk je er ook over om eens deel te nemen aan het Prinses Christina Concours. Kijk voor meer informatie op https://christinaconcours.nl voor meer informatie.  

Foto: MajankaFotografie

Gepubliceerd: 03 APR 2023 - 08:58