Trommelaars gezocht voor Nationaal Tamboer Record

Trommelaars gezocht voor Nationaal Tamboer Record

Trommelgroep Sint Antonius uit Nieuw-Dijk wil bij de viering van het honderdjarig bestaan van schutterij Sint Antonius uit Nieuw-Dijk een nationaal trommelrecord vestigen.

Trommelgroep Sint Antonius begeleidt de schutterij tijdens het marcheren op diverse concoursen, kringdagen en het jaarlijkse schuttersfeest. Sinds onze oprichting in 2009 (het in ere herstellen van een oude traditie) doet de groep dit op traditionele gildetrommen. De trommelgroep bestaat uit zo’n negen trommelaars en een aantal jeugdleerlingen.

De schutterij viert dit jaar haar 100-jarig jubileum! Ter ere van dit jubileum wil de trommelgroep het Nationaal Tamboer Record verbreken. Dit betekent dat een poging wordt gedaan om met zoveel mogelijk tamboers, trommelaars en slagwerkers synchroon de Modelmars ten gehore te brengen.

De recordpoging vindt plaats op het Regionaal Schutterstreffen op 12 september 2021 in Nieuw-Dijk (Montferland). Tijdens deze dag worden er diverse activiteiten georganiseerd om het 100-jarig jubileum van de schutterij te vieren en te verbroederen met verschillende Gildes en Schutterijen uit de regio, maar ook zeker uit het hele land.

Kijk voor meer informatie op: www.stantonius.nl/nationaal-tamboer-record-2021. 

Aanmelden van de vereniging/trommelaars kan door te mailen naar: tamboerrecord@gmail.com
Vermeld de naam van de vereniging en het aantal deelnemers dat meedoet aan de recordpoging.
Verdere vragen kunt u ook sturen naar dit e-mailadres. Deelnemers ontvangen de bladmuziek van de Modelmars die bij de recordpoging gespeeld wordt. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je HIER in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like:https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 JUN 2021 - 15:50