TROMP houdt tweedaags event voor amateurslagwerkers

TROMP houdt tweedaags event voor amateurslagwerkers

TROMP Percussion pakt dit jaar - naast de internationale competitie - uit met een nieuw evenement voor slagwerkers van alle niveaus. Amateurmuzikanten krijgen de kans om samen met alle TROMP-winnaars een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd werk in te studeren en dit uit te voeren tijdens het slotconcert.

Het initiatief voor de TROMP Percussion Sessions komt van oud-winnaar Dominique Vleeshouwers. Samen met de eersteprijswinnaars van de vorige TROMP-edities Yi-Ping Yang, Alexandre Esperet, Agostinho Sequeira, Kai Strobel, Emil Kuyumcuyan verzorgt hij op 18 en 19 november een tweedaags programma met masterclasses, lezingen, workshops, concerten en presentaties door internationale slagwerkgrootheden. Iedereen die geïnteresseerd is in slagwerk of muziek in het algemeen is welkom. Vele nieuwe ideeën, slagwerkstijlen en te gekke uitvoeringen komen aan bod. “Het is een nieuw tweedaags evenement tijdens het TROMP-festival, dat dit jaar als pilot van start gaat en de komende edities steeds verder mag groeien”, legt Vleeshouwers uit. “Het doel is om slagwerkers van alle niveaus te verbinden via twee dagen vol met workshops, masterclasses, concerten, lectures en een slagwerkmarkt.”

Zelf meedoen
Percussion Sessions is echter niet alleen luisteren en kijken naar presentaties en optredens. Bezoekers kunnen ook zelf actief meedoen. Zaterdag 19 november kan iedereen samen met slagwerkgrootheid Emmanuel Séjourné, zes TROMP-winnaars en slagwerkers uit de hele wereld meespelen in de PS Slagwerkgroep. Iedere deelnemer kan een partij instuderen die bij zijn niveau past. Breng wel je eigen drumstokken mee. Vleeshouwers: “Om de amateurwereld te bereiken hebben we een participatie-onderdeel in het programma opgenomen. Dat bestaat uit het instuderen en uitvoeren van het stuk Bronx van Séjourné. Slagwerkers van alle niveaus kunnen hieraan meedoen. Het stuk is speciaal voor dit evenement gearrangeerd voor een ongelimiteerd aantal slagwerkers.” De PS Slagwerkgroep begint zaterdag 19 november om 10.00 uur met een repetitie in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Het stuk wordt ’s avonds om 22.00 uur samen met slagwerkers uit de hele wereld uitgevoerd tijdens het slotconcert in Muziekgebouw Eindhoven. Aanmelden voor Percussion Sessions is niet nodig. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op: www.tromppercussion.nl/nl/percussion-sessions/ 

Op de foto: Het initiatief voor Percussion Sessions komt van slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Tekst en foto: Onze redactie

Gepubliceerd: 18 OKT 2022 - 16:05
Laatste update: 21 OKT 2022 - 14:56