Trompete Total: coaching, workshops en concerten

Trompete Total: coaching, workshops en concerten

De trompet is een ridderlijk instrument. Een festival voor de trompet is een buiging voor dit edele metalen blaasinstrument. Topdocenten en een concept van individuele lessen, workshops en evenementen - het festival Trompete Total van 5 tot en met 7 oktober in het Duitse Neuwied-Engers is het enige festival voor de trompet in het hart van Europa.

Het programma varieert van klassiek, pop en jazz tot blazersensembles. Er is zelfs een speciaal aanbod voor de jongste trompettisten. De focus ligt altijd op de trompet en het plezier van het bespelen van het instrument.

Het festival is dus iets voor ALLE trompettisten.

De vijfde editie van Trompete Totaal vindt plaats op de Landesmusikademie in Neuwied-Engers (bij Koblenz) met een uitgebreid concept. Het begint op donderdag 5 oktober met een feestelijk openingsconcert om 20.00 uur met de internationaal geprezen trompetvirtuoos Prof. Matthias Höfs uit Hamburg. Hij wordt bijgestaan door de studenten van zijn trompetklas aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg (HfMT) en zijn begeleider Minji Choi op het orgel.

Op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober zijn er de hele dag workshops en cursussen en een grote tentoonstelling met intensieve test- en adviesmogelijkheden voor trompetten. Op vrijdagavond is er een groot trompetfeest met een livesessie. Op 7 oktober 's middags begint om 15.00 uur op het terrein van de Landesmusikakademie een concert met diverse bijdragen van de docenten en deelnemers. De finale is een concert met het symfonieorkest onder leiding van Tobias Simon en solisten van het festival Trompete total.

Kijk voor alle informatie en het reserveren van tickets op: https://www.trompete-total.de 

Op de foto: De Belgische trompettist Wim van Hasselt is een van de docenten tijdens Trompete Total.

Foto:©ď¸Marco Borggreve.

Gepubliceerd: 02 JUL 2023 - 13:01
Laatste update: 14 JUL 2023 - 15:09