Trompettist Jeffrey gekozen tot Persoon van het Jaar

Trompettist Jeffrey gekozen tot Persoon van het Jaar

Trompettist Jeffrey Parmentier uit Hillegom is door lezers van het Haarlems Dagblad gekozen tot Persoon van het Jaar. De muzikant van de Hillegomse Harmonie Kapel (HHK) was voor de titel genomineerd omdat hij al sinds de uitbraak van het coronavirus mensen tot ver in de regio opvrolijkt met muziek.

De 18-jarige muzikant is sinds maart vrijwel dagelijks op pad om mensen met optredens bij verzorgingstehuizen, seniorenflats, hofjes en pleinen een beetje vertier te bieden. Toen het afgelopen zomer weer even normaal leek te worden, haalde hij met zijn trompetspel bij terrassen in Amsterdam ruim tweeduizend euro op voor het Prinses Máxima Centrum.

De vele miniconcertjes maakten hem tot een bekende verschijning in de regio. De verkiezing van het Haarlems Dagblad vond voor de zevende keer plaats. Van de ruim zesduizend stemmen gingen er 1400 naar Jeffrey.

Foto: Facebook.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 JAN 2021 - 20:06
Laatste update: 11 JAN 2021 - 08:53