Trompetviruoos Eric Vloeimans in project met LBM Jeugdorkest 

Trompetviruoos Eric Vloeimans in project met LBM Jeugdorkest 

Het LBM Jeugdorkest van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen laat dit najaar weer van zich horen! Op 9 oktober en 6 november verbreden we onze horizon en speelt het orkest een programma rondom het thema lichte muziek, met trompetvirtuoos Eric Vloeimans als solist. Speciaal voor dit project staat het orkest onder leiding van de Limburgse gastdirigent Frank Steeghs. Jonge muzikanten vanaf HaFa-C niveau kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan het project.

Op zondag 9 oktober verzorgt het orkest het afsluitende optreden bij het ScratchJazz Festival in Blerick. ScratchJazz richt zich op jongeren en wil laten zij zien hoe de muziek van vandaag verweven is met jazz. Dit doen ze middels coachingstrajecten onder leiding van professionals, wat uitmondt in optredens tijdens het festival in het Blerickse cultuurpodium ‘t Raodhoes. Op 6 november speelt het orkest als slotartiest bij het LBM Concertconcours in Theater de Maaspoort in Venlo. Beide concerten zal solist Eric Vloeimans door het orkest begeleid worden. Het belooft een mooie en interessante samenwerking te worden!

Aanmelden
In september zullen de repetities starten. Wil jij graag meedoen, ben je tussen 15 jaar en 35 jaar en heb je minimaal HaFa-C niveau? Meld je dan snel aan! De inschrijving sluit op 1 september.
Kijk voor meer informatie over de repetitiedata en hoe je je kan aanmelden op www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-jeugdorkest. Je kan je ook aanmelden voor de coachingstrajecten van ScratchJazz op www.scratchjazz.nl.

Over het LBM Jeugdorkest
Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest is in de basis een harmonieorkest, aangevuld met bugels en sopraansaxofoon. Jongeren uit de hele provincie kunnen zich opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

Over Eric Vloeimans
Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf. Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington.Eric is winnaar van de Edison jazz oeuvre Prijs van 2020.  In april 2022 was Eric curator van zijn eigen festival in Den Bosch: "Horn of Plenty".  In de loop der jaren is Eric Vloeimans ook een Bekende Nederlander geworden. Hij was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en in diverse cultuur- en amusementsprogramma’s. Het maakt eens te meer duidelijk hoe hij het hierboven genoemde motto in de praktijk brengt.

Over Frank Steeghs
Frank Steeghs (1967) studeerde trompet en HaFa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra.
Als 1e trompettist was hij 12 jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij als freelancer bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.
Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival.
Hij werkte als gastdirigent met het Rundfunk-Blasorchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”.
Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte- en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed, zowel qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (HaFaBra), symfonieorkesten en bigbands behoren tot zijn werkveld.

Gepubliceerd: 25 JUN 2022 - 09:00
Laatste update: 25 JUN 2022 - 09:05