Twaalf inschrijvingen voor NK Jeugdkorpsen

Twaalf inschrijvingen voor NK Jeugdkorpsen

Voor het Nederlands kampioenschap Jeugd Mars en Show op zaterdag 29 juni in Huizen zijn al twaalf inschrijvingen binnen. Dat blijkt uit het voorlopige deelnemersveld.

De deelnemers zijn: Jong Jubal Dordrecht, Jong Advendo Sneek, Jong K&G uit Leiden, Jong Juliana Amersfoort, Junioren DVS Katwijk, Jong Pasveer Leeuwarden, Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim, Jeugdkorps Showband Urk uit Urk, Jong Floraband Rijnsburg en de Jeugd Rijnmond Band Schiedam met twee deelnemende groepen. De kandidaten strijden voor het eerst om het officiële Nederlands kampioenschap onder de vlag van de KNMO.

Het evenement wordt gehouden op het sportcomplex Wolfskamer in Huizen. Voor de marswedstrijd leggen de jeugdverenigingen allemaal hetzelfde parcours af, waarbij door de jury niet alleen gelet wordt op het muzikale gedeelte maar ook het marcheren zelf. De jeugdverenigingen die deelnemen aan het onderdeel show zijn minimaal zes minuten te bewonderen. Binnen die tijd hebben zij een vrije keuze zowel qua muzikaal programma alsook wat de showfiguraties betreft.

Foto: Erik Tipker - ETdesign.nl

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 05 MAA 2019 - 18:53
Laatste update: 06 MAA 2019 - 08:08