Twee dagen volop genieten op het NK KNMO-NTSB

Twee dagen volop genieten op het NK KNMO-NTSB

In het weekend van 20 en 21 januari vond in Topsporthal Almere het NK van KNMO-NTSB plaats. Een evenement dat bol stond van enthousiasme, spanning en prachtige optredens.

TEKST EN FOTO: AANLEVERING NK KNMO-NTSB/PETER VAN DIJK

In totaal streden er 735 deelnemers van 74 verenigingen om de podiumplekken. Na het afleggen van de eed op zaterdagochtend ging het NK officieel van start. Op zaterdag werd in twee hallen tegelijk gewerkt. Met een laatste prijsuitreiking op zondag rond 15.15 uur werd het NK 2023 afgesloten. Tijdens de provinciale kampioenschappen konden deelnemers in de Nationale lijn zich plaatsen voor het NK. De top 5 in elke categorie kreeg een NK-ticket, mits voldaan werd aan de plaatsingspunten. Voor de onderdelen in de Internationale lijn kon men gedurende het wedstrijdseizoen een NK-ticket bemachtigen.

SFEER
De organisatie kan terugkijken op een fantastisch evenement met heel veel mooie optredens, een fijne sfeer en enorm veel publiek. Familie, vrienden en andere supporters vulden de tribunes met aanmoedigingen en applaus. Ondanks dat een NK toch de nodige spanning met zich meebrengt en een strijd is om de titels, was de sfeer vriendschappelijk en sportief. Met 607 optredens is het noodzakelijk dat iedereen op tijd klaar staat en ook flexibel is. Mede dankzij de medewerking van alle coaches die hun leerlingen met toewijding en passie de vloer op stuurden verliep het NK soepel en ontspannen. Mooi ook om te zien dat er zoveel jeugdoptredens waren. Nieuwe talenten komen eraan!

TWIRLPLAZA
Ook dit jaar was er weer een drukbezochte Twirlplaza met stands waar men terecht kon voor o.a. twirlartikelen, twirlcadeautjes, wedstrijdpakken en strassstenen. Daarnaast was er een fotoboot waar men een mooie foto kon laten maken als aandenken van dit NK.
Dank aan alle vrijwilligers die in de voorbereiding en op het NK zelf hard gewerkt hebben om er een geslaagd NK van te maken. Fijn om te zien dat er toch elk jaar weer meer dan genoeg mensen zijn die hun steentje bij willen dragen.

BEKER
De beker voor Most Outstanding Performance ging op zaterdag naar het duo Femke de Bont en Denise Dank. Op zondag werd het optreden van Maud Jansen beloond met de titel Most Outstanding Performance. Het NK MT 2023 was weer een onvergetelijke happening. De deelnemers, coaches en het publiek maakten er gezamenlijk een feest van. 

Uitslag
De complete uitlag en linkjes naar foto’s vind je op: https://www.knmo.nl/nks-knmo-ntsb

Gepubliceerd: 07 FEB 2024 - 15:34