Tweede interprovinciaal kampioenschap weer succes

Tweede interprovinciaal kampioenschap weer succes

Op zondag 27 november vond het tweede Interprovinciaal Kampioenschap Zuid-Holland/Zeeland plaats in het Zeeuwse Kapelle.

Het interprovinciaal kampioenschap wordt georganiseerd door de gelegenheidsorganisatie TwiMa-ZHZ, en bestaat uit vrijwilligers van Het Rotterdams Twirl Team, Twirl en Dancefactory en The Showgirls, onder auspiciën van de ZHBM en ZBM. Het gecombineerd kampioenschap is vorig jaar ontstaan omdat de ZHBM en ZBM los van elkaar geen competitief kampioenschap konden organiseren.

40 sporters streden met meerdere onderdelen in 28 categorieën om de provinciale titels en moesten zich tegelijkertijd plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. Zij werden gejureerd door twee KNMO-NTSB juryleden. Het was een spannende strijd, omdat speciaal voor het kampioenschap meerdere leeftijdsklassen gecombineerd waren. Naast de reguliere competitie was er ook een beker voor het meest indrukwekkende optreden van de dag. De uitkomst hiervan werd bepaald door de sporters zelf, en werd gewonnen door een Juvenile Duo van Twirl en Dancefactory uit Kapelle.

Volgend jaar vindt het interprovinciaal kampioenschap plaats in Rotterdam.

Gepubliceerd: 09 DEC 2022 - 08:01