Tweede landelijke Kindermuziekweek start 27 maart

Tweede landelijke Kindermuziekweek start 27 maart

Vanaf 27 maart tot en met 5 april 2020 vindt de tweede landelijke Kindermuziekweek plaats. Een dikke week doordrenkt van live muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Muziek zelf maken of liever alleen luisteren? Je mag zelf kiezen! Tijdens de Kindermuziekweek 2020 zijn er inmiddels bijna 60 organisaties uit de muzieksector die in meer dan 40 dorpen en steden live muziek organiseren. Van concerten en voorstellingen tot aan workshops, zanglessen en nog veel meer. En de teller staat nog niet stil. Meer informatie over het hele programma is te vinden op www.kindermuziekweek.nl

In 2019 hebben een aantal grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector de krachten gebundeld om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Het doel: Alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken en het luisteren naar live muziek.

Na een succesvolle eerste editie waarbij partners uit het hele land zich aansloten is het 27 maart 2020 tijd voor de tweede editie. Verspreid door heel Nederland kunnen kinderen en hun (groot)ouders genieten van muziek, meedoen met workshops of zangcursussen, zelf instrumenten maken en nog veel meer. Het programma staat vanaf deze week online.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met live muziek
Dat live muziek voor kinderen zo belangrijk is onderstreept ook programmamaker en presentatrice Evelien Bosch, één van de landelijke ambassadeurs van de Kindermuziekweek: “Volgens mij kun je niet vroeg genoeg beginnen met het bezoeken van concerten. Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten. Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen.”

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 FEB 2020 - 08:16