Tweede leven voor Nederlandse instrumenten in Uganda

Tweede leven voor Nederlandse instrumenten in Uganda

Harry Wolters en dochter Petra onderhouden al zo’n 15 jaar warme contacten met diverse muziekkorpsen in Uganda. Beiden hebben het Oost-Afrikaanse land meerdere malen bezocht om les te geven en instrumenten te repareren. Ook zamelen ze oude instrumenten in die in Uganda kunnen rekenen op een liefdevol tweede leven. Mede door deze Nederlandse inbreng zit de muziekbeoefening in het Afrikaanse land met al zijn positieve sociale aspecten stevig in de lift. 

In de loop van dit jaar hoopt het tweetal opnieuw een zending instrumenten naar Afrika te kunnen verschepen. Alle blaas- (koper, saxofoon, klarinet, dwarsfluit), slagwerk- en popinstrumenten zijn welkom. Voordat ze naar Uganda worden gestuurd, worden ze in Nederland door vrijwilligers gereviseerd en gerepareerd. Ook kunnen de Ugandeese brassbands  oude uniformen gebruiken. Financiële steun voor het vervoer van de spullen naar Uganda is eveneens welkom. 

Voor meer informatie of overleg over ophalen of brengen van instrumenten, kunt u contact opnemen met: Harry Wolters: e-mail: hwolters@planet.nl; tel.: 0475 534545 of Petra Wolters: e-mail: wolterspetra@hotmail.com; tel.: 06 32141978.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 14 MAA 2019 - 18:48
Laatste update: 31 MAA 2019 - 13:06