Twents jeugdorkest presenteert productie TJHOrrible

Twents jeugdorkest presenteert productie TJHOrrible

Het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO), jeugdorkest van muziekvereniging Armonia, brengt op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober een bijzondere muziektheaterproductie naar de Rabozaal van Schouwburg Hengelo. De voorstelling, getiteld TJHOrrible, is het resultaat van twee weken intensief repeteren en creëren in het Zuid-Franse Olonzac.

Tekst: Onze redactie - Foto: Jean-Claude Morin 

TJHOrrible gaat over vier jongeren die een projectopdracht van hun geschiedenisleraar krijgen. Ze moeten in het verre verleden van hun familie duiken en hun herkomst onderzoeken. Fanatiek gaan ze aan de slag. Met behulp van een magisch ‘tijdreisboek’ gaan ze op kamp in een oud klooster en ontdekken ze soms meer dan hun lief is…

De muziektheaterproductie is bedacht en vormgegeven door de ruim 60 leden van het TJHO, die tussen de 12 en 25 jaar oud zijn. Het is een jong orkest dat talent, kwaliteit en jeugdig enthousiasme uitstraalt. Onder leiding van dirigent Kimmy Reef en regisseur Jos Brummelhuis hebben ze in Olonzac hard gewerkt om alles, muziek en beeld, klaar te krijgen voor de try-out in Frankrijk op 2 augustus. Dat was een groot succes en nu zijn ze klaar om het Nederlandse publiek te verrassen. Drie jaar geleden won het TJHO met de productie InsecTJHotel de KNMO Award.

Deze muziekproductie wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het VSB fonds, Lokaal Fonds Hengelo, Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Hengelo en meerdere sponsoren. Mede hierdoor kunnen jongeren t/m 18 jaar en CJP-houders voor een sterk gereduceerd tarief van 5,00 euro deze voorstelling bezoeken. Leerlingen van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs in Hengelo krijgen via school een uitnodiging.

Muziektheaterproductie TJHOrrible door Twents Jeugd Harmonie Orkest | zaterdag 30 september, 20.00 uur | zondag 1 oktober, 14.30 uur | Schouwburg Hengelo | Kaarten: www.schouwburghengelo.nl 

Foto: De voorstelling TJHOrrible werd deze zomer in Frankrijk voorbereid.

Gepubliceerd: 20 SEP 2023 - 16:36
Laatste update: 20 SEP 2023 - 16:38