Uitdagend programma voor directiestudenten Den Haag 

Uitdagend programma voor directiestudenten Den Haag 

De komende maanden gaan de bachelor- en masterstudenten HaFaBra-directie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag zich voorbereiden op bijzondere projecten.

(advertorial)

In Amersfoort vinden twee grote masterclasses plaats. De studenten zijn dan te gast bij het Fanfare Korps Nationale Reserve. Op de zaterdagen 28 januari en 4 februari zullen zij zich presenteren met een vijftal werken. Op het programma staan de bijna vergeten partituren, bijvoorbeeld van de grondleggers van de Belgische en Nederlandse blaasmuziek Paul Gilson en Henk van Lijnschooten.

Een overzicht van het programma:

  • Variations Symphoniques van Paul Gilson
  • Jeu de Cuivre van Henk van Lijnschooten
  • Der Dämon van Paul Huber
  • Fleodrodum van Erik Swiggers
  • Between the two Rivers van Philip Sparke

De voorbereidingen voor deze twee dagen zijn op meer dan uitstekende wijze voorbereid door Alfred Willering, chef-dirigent van het Fanfare Korps Nationale Reserve.

De studenten van het Windbandconducting Departement van het Koninklijk Conservatorium Den Haag krijgen in het studiejaar 2022-2023 ook de kans om te werken met het Symfonic Wind Orchestra van het Koninklijk Conservatorium. Het eerste project vond plaats in november. Het programma omvatte de werken:

  • Evocazione van Paul Huber
  • Rhapsodia Hernandiana van Santiago Quinto Serna
  • Intermezzo from Original Suite van Gorden Jacob
  • Yiddish Dances van Adam Gorb

Vrijdagavond 24 maart om 19.30 uur staat het volgende project met het Symfonic Wind Orchestra van het Koninklijk Conservatorium gepland. Dan presenteren de studeren van de afdeling HaFaBra-directie zich in de concertzaal van het KC in Amare in Den Haag met een viertal bijzondere werken met onder meer Louiseville Symphonie no 13 van Henk Badings en Music for Prague 1968 van Karl Husa. Verder klinkt het ontroerend mooie werk I shall love but thee van Jan Van der Roost. Last but not least een compositie van een nieuwe ster aan het Europese componisten firmament, de jonge Portugese componist Nelson Jesus met zijn compositie Porto de Saudades.

Meer informatie over de master- en bachelorstudie HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag vind je op www.koncon.nl/opleidingen

Op de foto: Studenten HaFaBra-directie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag krijgen de kans om te werken met het Fanfare Korps Nationale Reserve.

Foto: Ministerie van Defensie

Gepubliceerd: 17 JAN 2023 - 19:11
Laatste update: 20 JAN 2023 - 19:13