Uitslag poll: concoursabsentie is vooral kwestie van niet willen

Uitslag poll: concoursabsentie is vooral kwestie van niet willen

Verstek laten gaan op concoursen is vooral een kwestie van niet willen. Dat blijkt uit de poll die nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer afgelopen week hield op zijn Facebookpagina.

Bijna 300 mensen deden mee aan de internetpeiling. 65 procent van de respondenten gaf aan (vrijwel) nooit op concours te gaan omdat hun vereniging niet (meer) aan concoursen wil deelnemen. Bijvoorbeeld omdat de leden er geen interesse/zin in hebben of dat andere uitdagingen interessanter/leuker zijn. Van de deelnemers aan de mini-enquête gaf ruim één op de drie aan niet op concours te kunnen gaan, bijvoorbeeld omdat de bezetting niet op peil is voor een concoursdeelname, om voorrang te geven aan instroom van jonge muzikanten of vanwege een dirigentenwisseling.

KNMO Klankwijzer houdt regelmatig een poll op zijn Facebookpagina. Twee weken geleden werd gevraagd naar welke periode in het jaar de voorkeur uitgaat voor de deelname aan concoursen. Toen gaf 58 procent van de deelnemers aan liever in het najaar op concours te gaan.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Foto: Dayne Topkin on Unspalsh

Gepubliceerd: 07 NOV 2019 - 18:26
Laatste update: 07 NOV 2019 - 18:30