Uitzwaaiconcerten voor concertreizen naar Duitsland en Italië

Uitzwaaiconcerten voor concertreizen naar Duitsland en Italië

Muziekverenigingen uit Friesland en Noord-Brabant maken binnenkort een concertreis naar het buitenland. Chr. Muziekvereniging Looft den Heer uit Garyp en Chr. Muziekvereniging Excelsior uit Burgwerd treden in het weekend van 6 t/m 8 oktober op in Lindlar en Solingen in Duitsland. Het Philips Harmonie Orkest uit Eindhoven reist van 12 t/m 16 oktober af naar Bozen en Meran in Zuid-Tirol, Italië. Beide reizen zijn ter gelegenheid van de jubilea van de muziekverenigingen.

Foto: Aanlevering Philips Harmonie Orkest

Voordat de muzikanten hun koffers pakken, geven ze een uitzwaaiconcert voor het thuispubliek. Op donderdagavond 5 oktober om 19:30 uur verzorgt Looft den Heer samen met Excelsior een gratis concert in It Geahûs in Garyp. Op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur geeft het Philips Harmonie Orkest een concert in het Augustinianum in Eindhoven. De toegang voor dit concert is ook gratis.

Looft den Heer en Excelsior geven in Duitsland drie concerten, waarvan één samen met de Musikverein Lindlar. Het Philips Harmonie Orkest neemt deel aan het Traubenfest, een oogstfeest met optredens van verenigingen over de hele wereld. Het orkest is hiervoor uitgenodigd door de Stadtkapelle Bozen.

Op de foto: Het Philips Harmonie Orkest maakt een concertreis naar Italië.

Gepubliceerd: 27 SEP 2023 - 09:09
Laatste update: 02 OKT 2023 - 08:53