UNI Katwijk start orkest voor mensen met een beperking

UNI Katwijk start orkest voor mensen met een beperking

“Omdat muziek verbindt” staat op de voorkant van de Informatiefolder van UNI Katwijk en iedere muzikant, jong of oud, welk niveau ook, zal dit kunnen beamen. Het is een prachtige hobby, voor sommigen een baan en kan met recht worden omschreven als een universele taal. Een sociaal verbindende lijm. Je hebt geen vertaling nodig, want muziek raakt iedereen.

Enkele jaren geleden ontstond de wens om de muziekvereniging ‘inclusief’ te maken. Dat wil zeggen: een vereniging zijn waar ook mensen met een beperking de kans krijgen om met elkaar muziek te maken. En nu is de tijd rijp. UNI Katwijk is gestart met het opzetten van een orkest voor mensen met een beperking.
In oktober 2021 is er een commissie met vrijwilligers samengesteld, werkzaam bij organisaties die zorgdragen voor of ruime ervaring hebben in de omgang met mensen met een beperking. Daarnaast wordt UNI Katwijk daar waar nodig ondersteund door professionele instanties die ervaring hebben met het opzetten van dergelijke orkesten, waaronder Music Unlimited. Met elkaar wordt er hard gewerkt, om in april te starten met de eerste repetitie en zijn alle betrokkenen ontzettend enthousiast dit nieuwe avontuur aan te gaan!

Voor dit initiatief zijn er natuurlijk niet alleen deelnemers nodig, maar ook vrijwilligers. Muzikale kennis is niet persé noodzakelijk, maar plezier maken en binding hebben met deze doelgroep zijn des te belangrijker. Aanmelden kan via secretaris@uni-katwijk.nl.  Ook deelnemers voor dit orkest kunnen zich bij dat emailadres aanmelden.

Gepubliceerd: 18 JAN 2022 - 13:41