UNI succesvol met kerstconcert 'All Bells in Paradise'

UNI succesvol met kerstconcert 'All Bells in Paradise'

‘All Bells in Paradise’ is de titel van het kerstconcert, dat UNI op vrijdagavond 13 december jl., in aanwezigheid van burgemeester Visser en zijn echtgenote, voor een nagenoeg volle Dorpskerk in Katwijk a/d Rijn presenteerde. Medewerking werd verleend door de mezzosopraan Maria den Hartog en ladyspeaker wethouder Corien van Starkenburg, die ook het muzikaal omlijste kerstverhaal vertelde.

De concerten van UNI hebben altijd een thema. Kerk- en kerstmuziek hebben zich steeds aangepast aan de behoeften, inzichten en de aard van elke tijd. Daarom werd dit kerstconcert niet beladen met de voor de hand liggende bekende meezing-kerstliedjes, maar liet UNI horen hoe, door de jaren heen, vele componisten en arrangeurs de kerstliederen als hun inspiratiebron gebruiken voor aansprekende, eigentijdse bewerkingen.
Met de titel ‘All Bells in Paradise’ werd die eigentijdse, ‘up to date’ uitvoering van kerstmuziek getypeerd, maar ook met alle respect voor de universele kerstboodschap.

Aangekondigd door Ladyspeaker Corien van Starkenburg, begonnen de vertederende leerlingen van de blokfluitklassen van UNI met een aantal bekende kerstliederen met de traditionele melodieën. Vervolgens vervolgde het LeerlingenOrkest onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl met Christmas Time Suite for Band, Ring, Bells, Go Ting-a-ling- aling, Silent Night en Jingle Bells.

Het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Dominic Sierat begon het kerstconcert op indrukwekkende wijze. Eerst met ‘Donna Nobis Spacem’ prachtig gezongen door de mezzosopraan Maria den Hertog, gevolgd door het kerstverhaal met de schitterende muzikale omlijsting van ‘For Unto You is Born This Day’ en op warme wijze verteld door Corien van Starkenburg.
Daarna heette voorzitter Henk Sierat het publiek pas welkom, waardoor hij het Donna Nobis Spacem (bede om vrede) en het universele kerstverhaal bewust op een voetstuk plaatste.

Het concert werd vervolgd met een prachtig uitgevoerde versie van “Greensleeves’ en toen vervolgens Maria den Hertog met ‘Mary did you know’, a capella zingend, van achter uit de kerk naar voren liep, werd het adembenemend stil in de Dorpskerk.
Met Veni Immanuel, Cantique de Noël met zang van Maria den Hertog, Ukrainian Bell Carol, A Christmas Carol Fantasy, de titelsong van dit kerstconcert: All Bells in Paradise, met een door UNI special voor deze uitvoering gearrangeerde sopraanstem en met Mary’s Boy Child, liet UNI op schitterende muzikale wijze de grote verscheidenheid aan bewerkte kerstmelodieën horen.
Met de meer luchtige stukken ‘X Mas Round The World’ en ’A Christmas Dans Party’ naderde het einde van dit concert.

Na het slotwoord van de voorzitter, waarin hij de solisten in zang en woord en alle medewerkenden bedankte, werd door velen bij de uitgang van de kerk onder het genot van een glas warme chocolademelk of Glühwein nog enthousiast nagepraat over dit wederom UNIeke kerstconcert.
Voor meer UNI-concerten, lidmaatschap en overige info: www.uni-katwijk.nl.

Tekst en foto: Aanlevering UNI Katwijk. 

 

Gepubliceerd: 15 DEC 2019 - 19:34
Laatste update: 15 DEC 2019 - 19:38