UNI verrast Katwijk met Disney

UNI verrast Katwijk met Disney

De concerten van UNI hebben altijd een thema. Voor dit Winterconcert was het thema: “Disney”. Van het jongste tot het oudste lid van UNI was het plezier in het spelen van deze bekende muziek van Walt Disney, aangenaam hoorbaar. De jeugd en de ladyspeaker waren schitterend gekleed in een van de vele Disney-outfits.

Om half acht stroomde Tripodia vol onder wie Burgemeester Visser en wethouder Van Helden met hun echtgenoten. Om kwart voor acht opende het Groot Harmonie Orkest traditioneel het concert, dit keer met het koraal St. Florian Choral. Voorzitter Henk Sierat gaf na zijn welkomstwoord de microfoon over aan ladyspeaker Debby Minnee voor toelichting op de muziek.

Op het laatste UNI-concert van elk jaar komen altijd alle onderdelen van de vereniging aan bod. Achtereenvolgend de pas begonnen leerlingen o.l.v. docent Hans Jongkees, de slagwerkgroep o.l.v. Annekaap van Eersel en het Leerlingen Orkest en het Klein Harmonie Orkest beid o.l.v. Zoran Rosendahl. Zo vulden de eerste Disneyklanken van o.m. Aladdin, Lion King en Moana de zaal.

Na de pauze introduceerde het Groot Harmonie Orkest o.l.v. dirigent Dominic Sierat op indrukwekkende wijze met ‘Disney Festival’ de muzikale reeks Disney-verhalen, toegelicht door de ladyspeaker en begeleid met schitterend samengevatte beelden uit de gelijknamige films over achtereenvolgend ‘Cinderella’, The Bells of Notre Dame’, ‘Return to Neverland’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Mary Poppins’ en ‘Tangled’. Door de schitterende uitvoering van deze muziek, vol dynamiek, emotie, tempowisselingen en instrumentale techniek, werd het publiek aangenaam verrast.

Na het ovationele slotapplaus en het dankwoord van de voorzitter werd met de toegift ‘Under the Sea’ dit bijzondere Disney-concert beëindigd. Katwijk kan er trots op zijn zo’n veelzijdig harmonieorkest als UNI is in haar gemeenschap te hebben. Voor meer UNI-concerten en info: www.uni-katwijk.nl.

Tekst en foto: aanlevering UNI.

Gepubliceerd: 17 DEC 2018 - 09:09