Uniek! Gastoptredens met Franse chansonniers

Uniek! Gastoptredens met Franse chansonniers

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps vertellen enthousiast over hun liefde voor het Franse chanson. Uit de hoge kijkcijfers blijkt dat Nederland houdt van het Franse chanson! Prime time op NPO 1!

Het Franse chanson is meer dan een liedje! Frankrijk is voor veel landgenoten het vakantieland bij uitstek. We zitten met z’n allen op de snelweg in de file richting Lyon of in de periferie rondom Parijs met de autoradio aan afgestemd op “radio Nostalgie”. Dit vakantiegevoel kennen we allemaal en zingen we mee uit volle borst. De tijd vliegt voorbij en dan is file rijden leuk.

Louis Neefs heeft een voorliefde voor het Franse chanson en heeft daar ook serieus in geïnvesteerd. Artiesten als de Frans Nederlander Philippe Elan, Edison winnaar 1991, Gerard Alderliefste en Katell Chevalier zingen afzonderlijk en zijn ook gezamenlijk te boeken voor een gemêleerd concert of een fantastische theateravond!

Er zijn tal van mooie concertwerken gecomponeerd die je kunt combineren met Franse chansons. Denk bijvoorbeeld aan Symphonie de Paris van Serge Lancen of muziek die gelieerd is aan Cirque du Soleil.

We hebben Brel, Piaf, Patrick Bruel of Aznavour en vele andere onsterfelijke chansons van deze wereldberoemde zangeres en zangers! Wij hebben ook Sjors van der Panne! In 2008 won hij de publieksprijs tijdens het “Concours de la Chanson” georganiseerd door de Alliance Française. Samen met Philippe Elan, Katell Chevalier en Gerard Alderliefste kunnen we veel Franse formats presenteren. Denk eens aan de “Tour de France”, de “Tour du Vin”, “Brel en zo” en ga zo maar door…

Tot ziens in uw theater!

Meer info:
https://louisneefs.nl/_philippe_elan/ 
https://louisneefs.nl/_gerard_alderliefste/ 
https://louisneefs.nl/_katell_chevalier/ 
https://louisneefs.nl/_sjors_van_der_panne/ 

(advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 OKT 2021 - 17:48