Utrechtse blaasorkesten na 40 jaar terug in TivoliVredenburg

Utrechtse blaasorkesten na 40 jaar terug in TivoliVredenburg

Voor het eerst sinds 40 jaar bespelen de Utrechtse amateurblaasmuziekorkesten weer de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Waar 40 jaar geleden de zaal geopend werd door het Zuilens Fanfare Corps zijn het nu negen Utrechtse orkesten die komende zaterdag (9 maart) in het kader van het evenement Utrecht Blaast Binnen in de Grote Zaal optreden.

De deelnemers zijn: Koninklijke Biltse Harmonie, Koninklijk Zeister Harmonie Gezelschap, Koninklijke Brassband Utrecht, harmonie De Bazuin Utrecht, Harmonie Orkest Vleuten (B orkest), Zuilens Fanfare Corps; OBK Zeist, NS Harmonie Orkest en harmonie Amicitia IJsselstein.

Utrecht Blaast Binnen is een initiatief van ZIMIHC in samenwerking met Utrechtse orkesten uit stad en regio. Tijdens deze dag komt een dwarsdoorsnede van de Utrechtse blaasmuzieksector in actie. De orkesten spelen elk een concert van dertig minuten. Met muziek van Johan de Meij tot Marco Pütz en van Jan Van der Roost tot Philip Sparke en Leonard Bernstein. Ook zijn er enkele solisten te horen.

Overdag zijn er in het UCK (Domplein 4) workshops voor amateurmuzikanten. Docenten zijn leden van Canadian Brass, maar ook professionele musici zoals Brandt Attema, Marc Scholten, René Spierings en Martijn de Laat. De deelnemers aan de workshops presenteren zich, voorafgaand het afsluitende avondconcert, samen met Canadian Brass in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Circa 200 muzikanten delen dan het podium met het vermaarde koperkwintet. Aansluitend speelt Canadian Brass het programma Carnaval.

Informatie: www.zimihc.nl 

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 04 MAA 2019 - 15:47
Laatste update: 07 MAA 2019 - 12:02