Valkenburgse harmonie gedupeerd door overstroming

Valkenburgse harmonie gedupeerd door overstroming

Het slagwerkinstrumentarium van harmonie Koninklijk Walram's Genootschap in Valkenburg heeft door de overstroming van de Geul ernstige schade opgelopen. De vereniging is een actie gestart om geld in te zamelen om de instrumenten te repareren of vervangen.

Het repetitielokaal Achter de Erke ligt direct aan de Geul en is onder water gelopen. Aan de muren is te zien dat er een halve meter water binnen heeft gestaan. In het repetitielokaal stond het slagwerk van de harmonie en het muziekarchief opgeborgen. Toen het water over de oever stroomde hebben leden nog geprobeerd om alles in veiligheid te stellen. Dit is met sommige instrumenten gelukt maar de grote instrumenten zoals pauken, grote trom, xylofoon en marimba konden niet meer verplaatst worden. Ook diverse ladeblokken met partituren hebben onder water gestaan. Sommige partituren zijn 80 jaar oud en niet meer in omloop. Deze zullen als verloren beschouwd moeten worden.

Inmiddels is het instrumentarium gedroogd en schoongemaakt. Gevreesd wordt echter dat de instrumenten niet zomaar meer te bespelen zijn.
De harmonie is via Gofundme een actie gestart om geld in te zamelen voor herstel of vervanging van de spullen. Mensen die de vereniging willen steunen: KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 JUL 2021 - 08:37
Laatste update: 20 JUL 2021 - 08:39